3.marts 5(360)

Parakstīts Nodomu protokols starp LR Zemkopības ministriju, LZA un LLMZA

1-05-2008

zv/zv360-1.jpgzv/zv360-2.jpg
Nodomu protokolu parakstīja Baiba Rivža, Mārtiņš Roze un Juris Ekmanis


Šī gada 25.janvārī Latvijas Republikas Zemkopības ministrija (turpmāk– ZM) tās ministra Mārtiņa Rozes personā, Latvijas Zinātņu akadēmija (turpmāk– LZA) tās prezidenta Jura Ekmaņa personā un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija (turpmāk– LLMZA) tās prezidentes Baibas Rivžas personā jau trešo gadu pēc kārtas, parakstīja Nodomu protokolu, ar mērķi veicināt lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku sadarbību ar citām Latvijas Zinātņu akadēmijā pārstāvētām nozarēm.

Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...

Sveicam!

1-05-2008
2008. 22.februārī

Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā sirsnīgi sveicam

LU Cietvielu fizikas institūtu

skaistajā 30 gadu jubilejā. Tas nav liels vecums, bet mums visiem ir ko atcerēties un ar ko lepoties. Institūts ir starptautiski atzīts, šeit strādā īsti zinātnieki, kuriem ir daudz izcilu sasniegumu. Jūsu darbinieki ir aktīvi Akadēmijas locekļi un dod ievērojamu ieguldījumu Latvijas un pasaules zinātnē.

Paldies Jums par aktivitāti un drošsirdību, par Jūsu patieso vēlmi vairot zināšanas un lai visiem Institūta darbiniekiem veselība, laime un darba prieks!

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis

LZA Fizikas un tehnisko zinātņu
nodaļas priekšsēdētājs Juris Jansons

Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...

Sadarbība ar a/s “Latvijas Gāze” turpinās

1-05-2008
Turpinot Latvijas Zinātņu akadēmijas auglīgo sadarbību ar a/s “Latvijas Gāze”, 27. februārī tika parakstīts trīspusīgs līgums starp LZA, a/s “Latvijas Gāze” un Rīgas Tehniskās universitātes attīstības fondu. Tā mērķis – veicināt Latvijas zinātnes un moderno tehnoloģiju attīstību gāzes, siltumtehnikas un ar tām saistītās ķīmijas tehnoloģijas nozarēs un novērtēt Latvijas zinātnieku, praktiķu un topošo zinātnieku (doktorantu) devumu. Vienlaikus tiek veicināta arī cita, ne mazāk svarīga nozare – medicīnas zinātne sirds ķirurģijas un kardioloģijas jomā.
Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...

Norisinājusies Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas kopsapulce

1-05-2008
Šī gada 1.februārī Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā norisinājās kārtējā Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk– LLMZA) kopsapulce.
Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...

Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas darbība 2007. gadā

1-05-2008
LZA nodaļās

Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas darbība 2007. gadā

2008. gada 8. februārī notika LZA ĶBMZN pilnsapulce, kurā nodaļas priekšsēdētājs akad. Raimonds Valters sniedza pārskatu par nodaļas un tās locekļu darbību 2007. gadā un informēja par 2008. gadā plānotajiem pasākumiem. Aizklāti balsojot, par nodaļas priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja R.Valteru. Sēdes nobeigumā tās dalībnieki noklausījās LZA kor.loc. Nikolaja Sjakstes referātu “Hipotēze par DNS pārrāvumu lomu šūnu diferencēšanās procesā”.

Pēdējā atjaunošana 1-05-2008
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS