Latvijas zinātnes sasn.

"Nozīmīgākie sasniegumi zinātnē 2019. gadā" - materiālu kopa

11-02-2020

Izvērtējot konkursam par 2019. gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem iesniegtos 44 pieteikumus, pērnā gada nogalē Latvijas Zinātņu akadēmija nosauca desmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē, kā arī piešķīra septiņus LZA Prezidenta atzinības rakstus. Uzvarētāju vidū ir Latvijas vadošo zinātnisko institūciju pētnieku veikums, gan teorētiskie, gan lietišķie pētījumi atspoguļo mūsdienu zinātnes starpnozaru raksturu, kā arī apliecina Latvijas un ārvalstu zinātnieku veiksmīgo sadarbību. 2020. gada 6. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā pulcējās valsts un valdības amatpersonas, uzņēmēji, akadēmisko aprindu, zinātnisko institūciju un sabiedrības pārstāvji, lai kopīgi svinētu svētkus Zinātnei, par kādiem gadu gaitā kļuvusi gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu konkursa laureātu godināšana.

Pēdējā atjaunošana 16-04-2020
Lasīt tālāk...

Zinātne un inovācijas 21. gadsimtā noteiks jebkuras valsts ekonomisko attīstību

29-01-2020

Sagaidot 6. februāri, kad Latvijas Zinātņu akadēmijā pulcēsies Latvijas zinātnes izcilības, lai sabiedrību iepazīstinātu ar saviem pētījumiem, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis atgādina: "Zinātne un inovācijas 21. gadsimtā noteiks jebkuras valsts ekonomisko attīstību. Latvijas Zinātņu akadēmijai ar tās Top10 zinātnes sasniegumu konkursu ir būtiska loma šajā valsts politiskā un ekonomiskā potenciāla definēšanā. Šogad 6. februārī mēs godināsim zinātnes sasniegumus, kuri ir bagātinājuši Latvijas zinātnes telpu un, protams, ar savu pienesumu papildinājuši Eiropas un pasaules zinātnes ekosistēmu." Klausieties Ojāra Spārīša uzrunu!


Aicinām uz 2019. gada nozīmīgāko sasniegumu Latvijas zinātnē godināšanas ceremoniju!

7-01-2020

Ceturtdien, 6. februārī, plkst. 16.00 Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) norisināsies 2019. gada nozīmīgāko sasniegumu zinātnē autoru un autoru kolektīvu godināšanas ceremonija! Latvijas Zinātņu akadēmija pērn nosaukusi desmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē, kā arī piešķīrusi septiņus LZA Prezidenta Atzinības rakstus.  Uzvarētāju vidū ir Latvijas vadošo zinātnisko institūciju pētnieku veikums, gan teorētiskie, gan lietišķie pētījumi atspoguļo mūsdienu zinātnes starpnozaru raksturu, kā arī Latvijas un ārvalstu zinātnieku veiksmīgo sadarbību.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija nosauc 2019. gada nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē

20-12-2019

Izvērtējot konkursam par 2019. gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem iesniegtos pieteikumus, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) nosaukusi desmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē, kā arī piešķīrusi septiņus LZA Prezidenta Atzinības rakstus. Šogad konkursam tika iesniegti 44 pieteikumi. Uzvarētāju vidū ir Latvijas vadošo zinātnisko institūciju pētnieku veikums, gan teorētiskie, gan lietišķie pētījumi atspoguļo mūsdienu zinātnes starpnozaru raksturu, kā arī Latvijas un ārvalstu zinātnieku veiksmīgo sadarbību.

Pēdējā atjaunošana 3-01-2020
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija “Gada balva zinātnē 2018”

19-02-2019

Katru jauno gadu iesākot, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) pulcē Latvijas zinātnes izcilības un jaunos zinātniekus, kuru darbs ieguvis prestižo "Gada balvas zinātnē" nosaukumu! Šogad par 2018. gada nozīmīgākajiem sasniegumiem zinātnē atzīti 12 autoru vai autoru kolektīvu pētījumi un izgudrojumi, un pieci autoru darbi apbalvoti ar LZA prezidenta Atzinības rakstu.

Pēdējā atjaunošana 20-02-2019
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 28
Powered by Elxis - Open Source CMS