Ukrainas prezidenta grāmatu dāvinājums

10-02-2011


Arī 2011. gads atnesa LU Akadēmiskajai bibliotēkai (LU AB) vērtīgu dāvanu. 21. janvārī, piedaloties Ukrainas vēstniecībai Latvijā, Latvijas Ukraiņu biedrībai, Latvijas Universitātes un preses pārstāvjiem, kā arī bibliotēkas kolektīvam, bibliotēka saņēma grāmatu dāvinājumu no Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča. Tā ir nenovērtējama iespēja papildināt Ukrainas literatūras nodaļu ar 136 jaunākajiem izdevumiem par vēsturi, izglītību, kultūru, literatūru un mākslu.

Dāvinājumu nodeva Ukrainas Pagaidu pilnvarotais lietvedis Latvijā Aleksandrs Kušnirs, kurš atsauca atmiņā neseno Ukrainas prezidenta vizīti Latvijā. Uzzinot par tāda svarīga ukraiņu kultūras centra kā Ukrainas literatūras nodaļa eksistenci, prezidents nolēma to atbalstīt un solījumu izpildīja. Daudzi no šiem izdevumiem ir unikāli un pārstāv labākos ukraiņu literatūras paraugus. Aleksandrs Kušnirs uzsvēra, ka Ukrainas puse augsti vērtē sadarbību ar LU AB, atzīmējot daudzos nozīmīgos pasākumus, kurus organizējusi Ukrainas vēstniecība Latvijā kopā ar bibliotēku. Par to atzinīgus vārdus saņēma direktore Venta Kocere un Ukrainas literatūras nodaļas vadītāja Sarmīte Dzilna.

V. Kocere pateicās par dāvinājumu, kas palīdzēs lasītājiem iepazīties ne tikai ar ukraiņu literatūras panākumiem, bet arī gūt labāku priekšstatu par kultūru, vēsturi, tradīcijām. Citējot Raiņa vārdus par ukraiņu un latviešu abpusējām simpātijām, V. Kocere atgādināja mūsu sabiedrību līdzīgo izpratni par izglītību un kultūru.

LU profesors Ojārs Judrups pievērsa uzmanību V. Karazina Nacionālās universitātes zinātniskajam izdevumam divos sējumos par Harkovas universitāti un tās profesoriem XIX –XX gs.

Latvijas Ukraiņu biedrības pārstāvji, ar degsmi apcerot padarīto, dalījās nākotnes plānos un izteica atzinību par veiksmīgo integrācijas darbu.

Grāmatu dāvinājums ir ne vien īsta dāvana visai ukraiņu kopienai, tas būs noderīgs izglītības un pētniecības nolūkos.

Sarmīte Dzilna

Pēdējā atjaunošana 10-02-2011
Powered by Elxis - Open Source CMS