Latvijas Zinātnieku savienībā

14-04-2012


22. martā notika Latvijas Zinātnieku savienības Valdes sēde. Par Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aktivitātēm augstākās izglītības un zinātnes jautājumos informēja Māra Kazubierne un Ilze Trapenciere.

Ir sagatavota atklāta vēstule Ministru prezidentam, Saeimas Kultūras, izglītības un zinātnes komisijai un Valsts prezidenta kancelejai, kurā norādīts uz izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa nepieņemamiem un neētiskiem izteicieniem, kurus viņš vairākkārt atļāvies intervijās latviešu un krievu preses izdevumiem, diskreditējot Latvijas izglītību un zinātni kopumā. Vēstuli parakstījuši: LIZDA Augstskolu un zinātnes komisijas priekšsēdētāja R. Ozola, Rektoru padomes priekšsēdētājs A. Barševskis, Mākslas augstskolu asociācijas prezidents A. Naumovs, Latvijas Studentu apvienības priekšsēdētājs E. Ratnieks, Koledžu asociācijas priekšsēdētājs J. Rozenblats u.c. Latvijas Zinātnieku savienības Valde atbalstīja vēstuli un to parakstīja Valdes priekšsēdētājs U. Grāvītis.

Par Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra padomes, kuras kolektīvais biedrs ir Latvijas Zinātnieku savienība, darbību, informēja A. Āboltiņš.

Latvijas Zinātnieku savienība un Latvijas Jauno zinātnieku apvienība ir uzrakstījušas vēstuli ar lūgumu ERAF projektus kurējošajām institūcijām paātrināt savu darbību un būt arī projektu konsultantiem un palīgiem, ne tikai vērtētājiem.

Z.K.

Pēdējā atjaunošana 14-04-2012
Powered by Elxis - Open Source CMS