Dabas nanostrukturālās arhitektūras

16-04-2013


Ceturtdien, 2013. gada 25. aprīlī plkst. 16.00 – 17.30 LZA Augstceltnes II stāva sēžu zālē, (Rīgā, Akadēmijas laukumā 1), notiks pasākumu cikla Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas (LZA HSZN) Akadēmiskie lasījumi kārtējais priekšlasījums

Dabas nanostrukturālās arhitektūras.

Bagātīgi ilustrēto priekšlasījumu sniegs Daugavpils Universitātes asociētais profesors Dr. phys. Edmunds Tamanis.

Zinātnes attīstība mūsdienās notiek ārkārtīgi strauji, cilvēce lepojas ar sasniegumiem dažādās jomās, tajā skaitā nanotehnoloģijās. Mēs protam strādāt ar ārkārtīgi maza izmēra objektiem – mākam tos izgatavot un manipulēt ar tiem. Bet izrādās, ka daba šajā jomā ir sasniegusi daudz augstākas virsotnes, it īpaši, ja runa ir par dabiskajām fotonu nanoarhitektūrām - daba dažreiz izvēlas pārsteidzošus paņēmienus it kā vienkāršu efektu sasniegšanai! Dabas nanotehnoloģijas ir mums visapkārt – pat vienkāršās un ikdienišķās lietās, ir tikai „jāieskatās”. Arī Daugavpils Universitātes zinātnieki „skatās dabā” un mēģina ietekmēties no pārsteidzošajiem dabas sasniegumiem.

Pasākumā paredzēta 40 - 45 min lekcija un diskusija (40 - 45 min).

Aicināti piedalīties visu jomu pētnieki, studenti un skolu jaunatne, plaša sabiedrība.

LZA HSZN Akadēmiskie lasījumi ir izcilu Latvijas zinātnieku priekšlasījumu un diskusiju cikls, ko LZA HSZN organizē sadarbībā ar Eiropas pārstāvniecību Latvijā un Daugavpils Universitāti. Priekšlasījumu un diskusiju mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību, citu nozaru speciālistus, skolu un studējošo jaunatni ar Latvijā veikto zinātnisko pētījumu atziņām.

Pēdējā atjaunošana 16-04-2013
Powered by Elxis - Open Source CMS