Godātie VISU LZA nodaļu vadītāji, zinātnieki un darbinieki!

9-05-2013


Godātie VISU LZA nodaļu vadītāji, zinātnieki un darbinieki!

Sirsnīgi sveicot visus Latvijas zinātniekus no trimdas latviešu sabiedrības, viņu vārdā izsaku piedāvājumu un lūgumu:

1. Trimdas organizācijas ir gatavas ziedot Latvijai bez maksas un nodrošināt arī piegādi Latvijā līdz 100 eksemplāru (komplektu) PIECU sējumu "Latvju enciklopēdiju", kuras sējumi satur būtisku informāciju, kāda līdz Latvijas neatkarības atgūšanai pie mums nebija pieejama.

Lūdzu sūtiet E-pastā savas vēlmes un institūcijas vai individuāla pētnieka adresi pretendentu saraksta izveidošanai. Šo enciklopēdiju gribētāju vidū var iekļūt arī Latvijas skolas, bibliotēkas, taču tad ir jānodrošina iespēja par to informēt ieinteresētos saņēmējus.

2. ASV Vašingtonas štata Vašingtonas Universitāte ir vienīgā vieta ASV, kur visaugstākajā līmenī tiek īstenota Baltistikas mācību programma, kuru ir klausījušies vairāk nekā 1000 studentu. Kopš 2005. gada programmai ir samazināts grāmatu iepirkuma finansējums.

Tādēļ es aicinu visus institūtus un lūdzu ikvienu pētnieku personīgi pārcilāt savus grāmatu plauktus un ZIEDOT grāmatas, zinātnisko rakstu krājumus, publikācijas Vašingtonas universitātes Baltistikas bibliotēkas krājumu papildināšanai. Grāmatas LĪDZ š.g. 20. jūnijam atnesamas uz Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļu. Vēlams grāmatas papildināt ar autoru vai institūciju veltījuma ierakstiem, ekslibriem utt.

Grāmatas uz ASV nogādās trimdas latviešu organizāciju (PBLA, ALA) pārstāvji, kā arī uz Dziesmu svētku laiku Latvijā iebraukušie trimdas sabiedrības pārstāvji.


Jau iepriekš sirsnīgi pateicoties visiem ziedotājiem,
Ojārs Spārītis, LZA prezidents

Pēdējā atjaunošana 9-05-2013
Powered by Elxis - Open Source CMS