Aicinām nominēt pretendentus Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas balvai

10-09-2013

Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmiju (EZMA) izsludina konkursu uz EZMA Latvijas balvu (Felix balvu) un divām veicināšanas balvām.

Balvu piešķir par ievērojamiem sasniegumiem humanitāro zinātņu jomās (filozofija, literatūrzinātne, mākslas zinātnes, kultūrvēsture, folkloristika, valodniecība, vēsture, reliģijas pētniecība), kas veicina Latvijas virzību uz Eiropas kultūras kopību, apliecina kristīgās un vispārcilvēciskās vērtības un stiprina nacionālo identitāti.

Balvas saņemšanai var izvirzīt tādu personu, kuras darbība ir radusi pozitīvu atsauksmi Latvijas sabiedrībā, sekmējusi tās izglītošanu, tolerantas komunikācijas veidošanu un sadarbību ar Eiropas universitātēm un zinātniskajām institūcijām.

Divas veicināšanas balva tiks pasniegtas jaunajiem zinātniekiem (līdz 40 gadu vecumam).

Pretendentus balvas saņemšanai var izvirzīt Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas locekļi un Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāts. Konkursa komisijai jāiesniedz šādi materiāli divās valodās (latviešu un angļu/vācu):

1.1. izvirzāmais darbs;

1.2. iesniegums - rekomendācija;

1.3. pretendenta Curriculum vitae.

Balvas pasniegs EZMA prezidents profesors Felikss Ungers LZA un EZMA rudens sēdes laikā 2013. gada 30. oktobrī Rīgā.

Pieteikumi un darbi iesniedzami līdz 2013. gada 9. oktobrim LZA sekretariātā Akadēmijas laukumā 1, Rīga LV-1050, 2. stāvā (tālr. uzziņām 67227391, fakss 67821153, e-pasts: )

Powered by Elxis - Open Source CMS