Latvijas Zinātnieku savienībā

9-05-2008

17. aprīlī notika Latvijas Zinātnieku savienības Valdes sēde, kurā Valdes priekšsēdētājs A. Āboltiņš informēja par Latvijas Zinātnes padomes pieņemto Fundamentālo un lietišķo pētījumu izvērtēšanas un finansēšanas kārtību. A. Āboltiņš detalizēti iepazīstināja ar priekšlikumiem, kas apkopoti un iestrādāti dokumentā.

Apspriežot LZS 20. jubilejas rīkošanas pasākumus, Valdes locekļi iepazinās ar R. Bebres visos sīkumos izstrādāto bukleta saturisko izkārtojumu un sadalīja pienākumus, kurš kādus materiālus gatavos un fotogrāfijas gādās. Nākamajā Valdes sēdē šiem materiāliem pamatā jau jābūt sagatavotiem.

R. Bebre informēja par Radošo savienību padomes sēdēm. Ir notikusi vadības maiņa un par padomes priekšsēdētāju uz nākamo termiņu ievēlēts komponists Uģis Prauliņš, Latvijas Komponistu savienības priekšsēdētājs. Tiek gatavota RSP vizīte pie Valsts prezidenta un kultūras ministres, kā arī pārstāvniecība Latvijas UNESCO organizācijā. Latvijas Zinātnieku savienībai aktīvi jāpiedalās visos radošo savienību pasākumos un platu muti jārunā līdzi, piemēram “Forumā Latvija 2030”, kura darba grupas vadītājs ir filozofs Roberts Ķīlis.

LZS Valdē Jauno zinātnieku apvienību turpmāk pārstāvēs Ai-gars Atvars. Nākošā Latvijas Zinātnieku savienības Valdes sēde notiks 29. maijā plkst. 16.00, kad paredzēta “ģimenes bildes” fotografēšana LZS jubilejas bukletam. Lūdzu, atbilstoši gatavoties!

Powered by Elxis - Open Source CMS