Parakstīts zinātniskās sadarbības līgums starp Latvijas Zinātņu akadēmiju un Azerbaidžānas Nacionālo zinātņu akadēmiju

3-06-2014

Pasakumi/Ligums parakstiits1.jpg     

Attēlā (no kreisās) Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā
atašejs Šahins Isgandarovs, Azerbaidžānas NZA
prezidents Akifs Alizadehs un viceprezidents
Ibrahims Gulijevs
, LZA viceprezidents Tālavs
Jundzis
un prezidents Ojārs Spārītis.

Šā gada 22. un 23. maijā Akadēmiju apmeklēja Azerbaidžānas Nacionālās zinātņu akadēmijas prezidents Akifs Alizadehs un viceprezidents Ibrahims Gulijevs. Viesi Rīgā ieradās pēc akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša ielūguma, lai iepazītos ar Latvijas Zinātņu akadēmijas darbību, parakstītu jaunu līgumu par zinātnisko sadarbību starp abām akadēmijām un piedalītos Eiropas zinātņu akadēmiju konsultatīvās padomes (angliski saīsin. EASAC) sanāksmē, kura norisinājās 22.-23. maijā. Azerbaidžānas viesi piedalījās EASAC Padomes sanāksmē viesu statusā. Pēc prezidenta A. Alizadeha vārdiem, viņa vadītā Azerbaidžānas NZA vēlas attīstīt sakarus un sadarbību ar Eiropas zinātņu akadēmijām. Te nu vietā piebilst, ka EASAC sanāksmē bija pārstāvētas 22 Eiropas valstu zinātņu akadēmijas.

Divpusējās tikšanās laikā 22. maija priekšpusdienā viesi iepazinās ar Latvijas Zinātņu akadēmijas darbību un abu zinātņu akadēmiju prezidenti parakstīja jaunu divpusējās sadarbības līgumu starp akadēmijām. Tikšanās reizē klāt bija Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā atašejs Šahins Isgandarovs (Shahin İsgandarov) un no LZA puses Tālavs Jundzis un Anita Draveniece.

Atsaucoties uz to, ka šā gada maija sākumā Baku atklāta jauna un moderna Azerbaidžānas NZA centrālā bibliotēka, kas ir lielākā zinātnisko publikāciju krātuve valstī, prezidents A. Alizadehs izteica vēlmi apmeklēt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku. Nākamajā dienā - 23. maija rīta pusē - LNB direktors un LZA goda loceklis Andris Vilks iepazīstināja Azerbaidžānas viesus ar bibliotēkas jauno ēku un pārrunāja tuvākās sadarbības iespējas starp LNB un Azerbaidžānas NZA Centrālo bibliotēku.

Pēdējā atjaunošana 3-06-2014
Powered by Elxis - Open Source CMS