Dziesmu prieks

1-07-2014

Jāņu atskaņas

Dziesmu prieks

Losandželosas vīru koris “Uzdziedāsim, brāļi!” un LZA koris “Gaismaspils” tikās Latvijas Zinātņu akadēmijā 16. jūnijā Jāņu ielīgošanas un jubilāru godināšanas “dziesmu kariņā”. Jūnija mēnesis bija izcili dāsns ar apaļajām jubilejām – LZA piederīgo vidū veseli četrpadsmit, sk. “Zinātnes Vēstnesis”, 2014.g. 9. jūnijā, un, protams, tikpat svarīga bija arī Jāņu daudzināšana.


Sveic Akadēmijas Jāņus un jubilārus

A.Edžiņas foto

Dienvidkalifornijas Latviešu biedrības priekšsēdis Ivars Mičulis, savulaik tiekoties ar LZA prezidentu Ojāru Spārīti, bija apsolījis latviešu zinātniekiem iespēju noklausīties Losandželosas vīru kora koncertu. Koris (dib. 1997. g.) ar panākumiem uzstājies Čikāgā, Filadelfijā, Garezerā, Losandželosā, Ņujorkā, Sanfrancisko, Sietlā, Toronto, Vašingtonā D.C., Palmspringsā, šovasar dzied Latvijā. Repertuārā – klasiskās kora dziesmas, mūsdienu latviešu un cittautu komponistu dziesmas, tautas dziesmas. Kora mākslinieciskā vadītāja Dr. Laura Rokpelne – Mičule atzina, ka no latviešu komponistu darbiem vistuvākās vīriem ir Valtera Kaminska dziesmas, un to koris spoži apliecināja.

Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris “Gaismaspils” (dib. 1948.g.) ir visu Latvijas Dziesmu svētku, skolotāju koru salidojumu, Latvijas novadu Dziesmu dienu, starptautisku koru festivālu un salidojumu dalībnieks. Skanīgo, sadziedāšanās svētkiem rūpīgi izvēlēto programmu pieteica Māra Katvare, diriģēja Andžejs Rancevičs un Madara Boka.

Prieks par skaisto koncertu bija visiem – godinātajiem, klausītājiem un, cerams, arī dalībniekiem. Ievadīta skanīga vasara. Vēlēsim jaunus panākumus abiem koriem!

I.T.

 zv/zv470-3.jpg

Dzied “Uzdziedāsim, brāļi!”

zv/zv470-2.jpg

Atbild “Gaismaspils”
A.Edžiņas foto

Pēdējā atjaunošana 1-07-2014
Powered by Elxis - Open Source CMS