LZA viesojās Taivānas Republikas prezidenta kundze

30-07-2014

Latvijas Zinātņu akadēmijai ir jau 17 gadu garumā izveidojusies ražīga sadarbība ar Taivānas zinātniekiem. Tā aizsākās pēc Taipejas misijas Latvijas Republikā piedāvājuma un ieinteresēja vairāku institūtu zinātniekus. Sadarbības un zinātnieku apmaiņas līgums, kā arī kopīgi pētījumi informācijas tehnoloģijās, fizikā un materiālu zinātnēs saista Taivānu, Latviju un Lietuvu. Latvijas zinātnieki augstu vērtē Taipejas misijas Rīgā atbalstu zinātniskajam darbam un izsaka savu pateicību.

Š. g. 17. jūlijā pie LZA prezidenta Ojāra Spārīša vizītē ieradās Taivānas Republikas prezidenta kundze V.E. Mei Ching Chow Ma. Tikšanās reizē  abas puses pārrunāja gan iepriekšējās zinātniskās sadarbības ieguvumus, gan apsprieda šo rezultatīvo attiecību perspektīvu. Tikšanās noslēgumā V.E. Mei Ching Chow Ma izdarīja piemiņas ierakstu LZA Goda viesu grāmatā un paciemojās skatu laukumā 72 metru augstumā, lai paraudzītos uz skaisto Rīgu un tās simboliskajām celtnēm.

Kā pateicību par sekmīgo sadarbību un atmiņai par viesošanos Rīgā LZA prezidents uzdāvināja V.E.Mei Ching Chow Ma unikālo "Latvju rakstu" izdevuma faksimilizdevumu.

Powered by Elxis - Open Source CMS