Informācija medijiem

18-08-2014

Otrdien, 19.augustā, plkst. 12:00 Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk - LZA) Senāta zālē (Akadēmijas laukumā 1; 2.stāvā) LZA prezidents Ojārs Spārītis aicina medijus iepazīties ar LR Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas izveidotās Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes turpmākā mēneša laikā veicamajiem uzdevumiem un  apstiprināto specializēto komisiju - ekspertu darba grupu.

Atbilstoši Latvijas pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes nolikuma 5.5.(9.4.) punktam, Latvijas Zinātnes padome priekšsēdētājs Andrejs Siliņš rosināja Ministru prezidenti apstiprināt ekspertu komisijas sastāvu, (ekspertu darba grupu pētniecības un publiskās inovācijas jautājumu gatavošanai). Problēmjautājumu profesionāla apspriešana un sagatavošana ir ļoti būtiska, lai Stratēģiskā padome varētu pieņemt kvalitatīvus lēmumus.

Viens no galvenajiem nekavējoši risināmiem uzdevumiem ir Latvijas sasniegumu inovāciju jomā ievērojama uzlabošana, koordinējot valsts intelektuālos un materiālos resursus. Šī uzdevuma veikšanai ir svarīgi panākt zinātnieku, uzņēmēju un valsts pārvaldes vienotu un koordinētu sadarbību efektīvas inovāciju sistēmas nodrošināšanai.

Preses konferencē piedalīsies apstiprinātās komisijas eksperti.

Ar rīcības plānu Inovācijas Infrastruktūras centru izveidei iepazīstinās prof. Indriķis Muižnieks un prof. Andrejs Ērglis.

"Par valsts pētījumu programmām" un nepieciešamību pārbaudīt vērtēšanas komisijas pieņemto lēmumu atbilstību programmu vērtēšanas prasībām stāstīs Dr.med.vet., Ph.D. Aivars Bērziņš.

Papildus informācija - Dace GOVINČUKA

Powered by Elxis - Open Source CMS