AS "Grindeks" fonda „Zinātnes un izglītības atbalstam" apbalvojumi - akadēmiķei Maijai Dambrovai un jaunajiem zinātniekiem Beatrisei Bērziņai, Ilzei Neiboltei un Tomam Rēķim

13-11-2014

Lai godinātu Latvijas ievērojamākos zinātniekus, AS "Grindeks" fonds „Zinātnes un izglītības atbalstam" sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) aicina žurnālistus un mediju pārstāvjus piedalīties svinīgajā pasākumā, kas notiks 14. novembrī pulksten 11.00, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, Mūkusalas ielā 3, 11.stāvā.

Par izcilu sniegumu zinātnē prestižo apbalvojumu „Zelta Pūce" un 2000 eiro naudas prēmiju saņems Farmācijas zinātņu doktore, LZA akadēmiķe, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadītāja Maija Dambrova. „Sudraba Pūces" un naudas prēmijas 550 eiro apmērā saņems jaunie zinātnieki Beatrise Bērziņa, Ilze Neibolte un Toms Rēķis.

LZA un AS «Grindeks» sadarbība tika uzsākta 1998. gada 4. jūnijā, abpusēji parakstot līgumu par sadarbību. Tas bija pirmais sadarbības līgums ar uzņēmumiem, kas aizsāka zinātnes mecenātismu Latvijā. Pirmās balvas - „Zelta Pūces" un „Sudraba Pūces" tika pasniegtas tā paša gada nogalē. Prestižās godalgas un naudas prēmijas tiek pasniegtas ik pēc diviem gadiem.

Plašāk: "Grindeks" fonds „Zinātnes un izglītības atbalstam" ielūdz medijus uz „Zelta Pūces" un „Sudraba Pūču" pasniegšanu zinātniekiem

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:

tālrunis: 67223567
fakss: 67821153

Pēdējā atjaunošana 13-11-2014
Powered by Elxis - Open Source CMS