Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojas Izraēlas vēstniece Latvijā

20-11-2014

19. novembrī LZA prezidents Ojārs Spārītis tikās ar Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā, V.E. Hagitu Ben-Jakovu (Hagit Ben-Yaakov), un misijas vadītājas vietnieku Cvī Mirkinu (Tzevy Mirkin).


No kreisās: Cvī Mirkins, Hagita Ben-Jakova, Ojārs Spārītis


Vēstniece izteica pateicību par ielūgumu apmeklēt LZA Rudens pilnsapulci, kas notiks 27.novembrī, un atzīmēja lielos panākumus jaunu medikamentu izstrādē, kādus guvuši LZA ārzemju locekle Regīna Žuka un Organiskās sintēzes institūta dibinātājs akadēmiķis Solomons Hillers (1915-1975). Šogad pilnsapulces laikā Regīna Žuka tiks apbalvota ar LZA Lielo medaļu.

Tikšanās vēstniece izteica priekšlikumu, ko diskusijas gaitā atbalstīja arī LZA prezidents Ojārs Spārītis, uzsākt kopīgu projektu - publikāciju sēriju par Latvijas ebreju kopienas vēsturi un šodienu. Latvijas Zinātņu akadēmija šajā projektā varētu būt koordinatore, bet paša projekta īstenošanā tiktu iesaistītas vairākas institūcijas, piemēram, Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Universitāte (Jūdaikas studiju centrs, Teoloģijas fakultāte), nevalstiskās organizācijas, muzeji u.tml.

Powered by Elxis - Open Source CMS