LZA goda doktors Rauls Čilačava

23-05-2008

zv/zv365-1.JPG

Rauls Čilačava Latvijas Zinātņu akadēmijā
A.Edžiņas foto

Rauls Čilačava, dzejnieks, tulkotājs, literatūrzinātnieks, publicists, filoloģijas doktors, profesors. Ukrainas Nopelniem bagātais mākslas darbinieks. Dzimis 15.05. 1948. gadā Zugdidi, Grūzijā. Beidzis Tbilisi Valsts universitāti. Tā kā R. Čilačavas studiju laikā Grūzijā iznāca daudzi ukraiņu literatūras tulkojumi, Rauls Čilačava apguva ukraiņu valodu un izmantoja iespēju doties uz Kijevu. Stažējies Tarasa Ševčenko Kijevas valsts universitātē. Studējis ukraiņu valodu un literatūru, iepazinies ar laikmetīgajiem ukraiņu dzejniekiem. Pēc profesijas – žurnālists. Aizstāvējis doktora grādu un kļuvis par profesoru Kijevas universitātē. Ilgāku laiku strādājis pedagoģisko un radošo darbu, bijis ministra vietnieks Ukrainas Nacionalitāšu un migrācijas lietu ministrijā. 

Publicējis 80 oriģināldzejas, tulkojumu, publicistiska un zinātniska satura grāmatu. Ukrainas Rakstnieku savienības biedrs.

Kopš 2005. gada ir Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā.

Tulkojis Raini, Aspaziju, Vācieti un Čaku ukraiņu un gruzīnu valodās. Labi pazīst un ciena Latvijas kultūru un kultūras mantojumu. Savas vēstnieka karjeras laikā, viesodamies bibliotēkās, mācību iestādēs un muzejos, daudz darījis ukraiņu un latviešu kultūras sakaru stiprināšanā.

Pēdējā atjaunošana 23-05-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS