O.Spārītis pārrunā zinātnes finansējuma un zinātnisko atklājumu ekonomiskās atdeves jautājumus ar ekonomisti A.Rutkovsku

8-01-2015

Šodien, 8. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents  Ojārs Spārītis tikās ar Latvijas Bankas ekonomisti Agnesi Rutkovsku, lai pārrunātu zinātnes finansējuma pieauguma un zinātnisko atklājumu ekonomiskās atdeves jautājumus.

O. Spārītis izteica pateicību A. Rutkovskai par objektivitāti un analītisko dziļumu, kas atklājas viņas veiktajā pētījumā "Neērtais temats: ieguldījumi Latvijas zinātnē un pētniecībā", vienlaikus paužot nožēlu, ka Latvijas valsts ekonomiskie instrumenti un izpildvaras iedibinātie mehānismi (kompetences centri) līdz šim tik vāji ir spējuši veidot zinātnisko izgudrojumu pārnesi uz ražošanu un ekonomiku. 

Latvijas zinātniekus un visus interesentus aicinām LZA mājas lapā iepazīties ar A.Rutkovskas pētījumu, kas ar autores atļauju tiek publicēts pilnā apjomā.  Aicinām arī izteikt komentārus par šo analītisko publikāciju, sniegt ierosinājumus un vērtējumu, ko iespējams veikt, apmeklējot interneta vietni adresē http://www.makroekonomika.lv/neertais-temats-ieguldijumi-latvijas-zinatne-un-petnieciba .

A.Rutkovska. Neērtais temats: ieguldījumi Latvijas zinātnē un pētniecībā (2014.g. decembris)

Powered by Elxis - Open Source CMS