O.Spārītis: RSU ir izcils piemērs enerģiskam augstskolas darba, sasniegumu un kvalifikācijas menedžmentam

4-04-2015

„Lielu gandarījumu par studentu un mācībspēku entuziasmu izziņas intensificēšanā un zinātniskās darbības veicināšanā piedzīvoju 26. martā apmeklējot Rīgas Stradiņa universitātes 65. gadadienai veltīto zinātnisko konferenci un piedaloties tās atklāšanas plenārsēdē ar referātu „Ilgdzīvošanas mīti kultūrā un to uztveres stereotipi".

Noklausoties augstskolas rektora prof. Jāņa Gardovska pašcieņas pilno konferences atklāšanas uzrunu, pārņēma lepnums par dalībnieku skaitu, kuri ar saviem lasījumiem bija nolēmuši piedalīties konferencē un to bagātināt ar savām atziņām. Tādu bija ap 850, bet pēc izmēra iespaidīgai telefonu grāmatai līdzīgajā tēžu krājumā savu ziņojumu kopsavilkumus bija publicējuši ap 550 konferences dalībnieku, tādējādi dokumentējot savas zinātniskās karjeras kārtējo pakāpienu. Augstskolas zinātņu prorektore prof. Iveta Ozolanta iepazīstināja ar augstskolas statistiskajiem rādītājiem 2014. un 2015. gadā, kas ļāva pārliecināties par universitātes jauneklīgi aktīvo menedžmentu, finansiāli tālredzīgo ārpusbudžeta līdzekļu piesaistes prasmi, kā arī izcilu konkurētspēju un zinātnisko kapacitāti, kas ļauj nodrošināt uzvaras vairākos starptautiskos projektu konkursos, tādējādi vēl vairāk piesaistot līdzekļus zinātniskās kapacitātes celšanai. Tieši tādēļ, ka RSU ir izcils piemērs enerģiskam augstskolas darba, sasniegumu un kvalifikācijas menedžmentam, uzskatīju par nepieciešamu LZA mājas lapā publicēt prof. I. Ozolantas prezentācijas slaidus.

Konferences plenārsēdē klātesošo studentu, mācībspēku un viesu simtus uzrunāja divas Latvijas onkoloģijas problēmu zinātniskās pētniecības zvaigznes: asociētā profesore Maija Dombrava atklāja ārstniecības līdzekļu sortimenta un efektivitātes revolūciju, piedāvājot klausītājiem referātu „Zāļu izpēte mūsdienās: no mildronāta līdz jaunajam kardioprotektoram", bet Rīgas Nukleārās medicīnas centra direktors Vitālijs Skrīvelis visus klātesošos aizrāva ar cerības rosinošiem stāstiem par jauniem Rīgas Nukleārās medicīnas centra sintezētiem onkoloģisko slimību ārstēšanas preparātiem. No Rīgas Stradiņa universitātes 65. gadadienai veltītās zinātniskās konferences apmeklējuma palika patiess gandarījums par izglītības un zinātnes kvalitāti Latvijā."

Ojārs Spārītis,
LZA prezidents

RSU Zinātņu prorektore, profesore Iveta Ozolanta. Prezentācija, 2015. gada 26. marts

Plašāk: Aizvadīta Rīgas Stradiņa universitātes zinātniskā konference (31.03.2015.)

Powered by Elxis - Open Source CMS