Pavasara pilnsapulcē piešķirs Latvijas Zinātņu akadēmijas balvas, nosauks goda mecenātus, kā arī diskutēs par zinātnes finansējuma jautājumiem

8-04-2015

Rīt, 9.aprīlī, Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) norisināsies viens no gada nozīmīgākajiem akadēmijas pasākumiem - pavasara pilnsapulce. Pēc tradīcijas, arī šogad LZA paziņos vārdbalvu un jauno zinātnieku balvu laureātus. Balvas saņems deviņi zinātnieki un seši jaunie zinātnieki. Ar balvu laureātu sarakstu var iepazīties šeit.

Šogad pirmo reizi pilnsapulcē tiks piešķirts LZA goda mecenāta nosaukums - ar LZA Senāta 2015. gada 2. februāra lēmumu - veselības ministram Guntim Belēvičam, bet ar LZA Senāta 2015. gada 10. marta lēmumu - AS "Grindeks" padomes priekšsēdētājam un AS "Grindeks" fonda "Zinātnes un izglītības atbalstam" valdes priekšsēdētājam Kirovam Lipmanam.

Pavasara pilnsapulces laikā, simboliski atzīmējot akadēmiskās zinātnes pirmsākumus Latvijā,  oficiāli tiks izsludināts ACADEMIA - 200 gads, dažādo aktivitāšu vidū šo gadu iecerēts atzīmēt arī ar zinātnes vēstures tematikai veltītu lekciju ciklu.

Pavasara pilnsapulce notiks 9. aprīlī plkst. 14 LZA Konferenču zālē, Akadēmijas laukumā 1.

LZA Pavasara pilnsapulces darba kārtība


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv

Pēdējā atjaunošana 8-04-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS