Daugavpils Universitātes 57. starptautiskā zinātniskā konference

14-04-2015

Daugavpils Universitāte katru gadu aktīvi piedalās un organizē starptautiskās konferences, kas ir solis uz ilgtspējīgu augstākās izglītības attīstību. 2015. gada 2015. gada 16. - 17. aprīlī Daugavpils Universitātē notiks 57. starptautiskā zinātniskā konference, ko organizē Daugavpils Universitāte (DU) un Daugavpils Universitātes Jauno zinātnieku asociācija.

Konferences atklāšana notiks 16. aprīlī plkst. 11:30 115. aud. (Parādes ielā 1), kurā konferences dalībniekus uzrunās DU zinātņu prorektore, asociētā profesore Inese Kokina, kā arī pārstāvji no Daugavpils pilsētas domes.

Konferences atklāšanā tiks pasniegti Daugavpils Universitātes Goda doktora diplomi.

Turpinājumā sekos plenārsēde, kurā ar priekšlasījumiem uzstāsies Daugavpils Universitātes Goda doktori, Gada balvas zinātnē 2014 ieguvēja, asociētā profesore Sandra Meškova, kā arī viesi: Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, Latvijas Universitātes profesors Valdis Segliņš un Eiropas zinātnes pasākumu asociācijas (European Science Events Association) direktors Jans Rīzs (Jan Riise).

Konferences ietvaros 17. aprīlī no plkst. 12:00 līdz 14.00 Parādes ielā 1A, 209.aud. notiks Daugavpils Universitātes Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV projekta Nr 5.2.9. „Sociālās apziņas izmaiņu ietekme uz ekosistēmas pakalpojumu ilgtspējīgu nodrošinājumu" un 5.2.3. "Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" darba grupas "Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai" sēde.

Kā arī konferences ietvaros 17. aprīlī no plkst. 12.00 Parādes ielā 1, 115. aud. notiks 3. Starpaugstskolu pedagoģijas un izglītības zinātnes lasījumi „Izglītība ilgtspējīgai attīstībai".

Kopumā šī gada konferencē piedalīsies vairāk nekā 320 dalībnieki no 6 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas.

Daugavpils Universitātē docētāju un studējošo zinātniskās konferences notiek kopš 1958. gada. Tajās piedalās gan studējošie, gan arī ievērojami zinātnieki no dažādām pasaules valstīm. Daugavpils Universitātes 57. starptautiskās zinātniskās konferences pētījumu tematika  būs ļoti plaša - eksaktās, humanitārās, izglītības, mākslas un sociālo zinātņu jomas.

Konferences darba grupas: Vēstures dažādās dimensijas: kultūra, izglītība, prese, politiskās un militārās norises, dzīve pilsētā; Finanšu un saimnieciskās darbības analīzes jautājumi; Matemātika; Datorzinātnes tehnoloģijas un programmēšana; Ķīmija; Aktuālas sociālās psiholoģijas problēmas; Māksla Latvijā: tradicionālais un laikmetīgais; Kvartārvides pētījumi; Dabas aizsardzība un vides plānošana; Iekšējie ūdeņi, to resursi un vides kvalitāte; Sports un izglītība; Veselības zinātnes; Mūzikas zinātne: pētījumi un pieredze; Socializācijas un audzināšanas process pirmsskolā un pamatskolā; Izglītības darba vadība, izglītība ilgtspējīgai  attīstībai; Reģionālā  attīstība un darbaspēka kvalitāte; Latviešu filoloģija un komparatīvistika: pētījumi, aktualitātes un diskurss; Zooloģija; Botānika un dendroloģija;  Šūnas bioloģija, ģenētika un biotehnoloģijas; Pedagoģija: pētījumi un inovācijas; Sociālā pedagoģija, iekļaujošā prakse; Tautsaimniecības un uzņēmējdarbības attīstība: pētījumi un pieredze; Doktorantu sekcija "Litertūrzinātne"; Angļu filoloģija: pētījumi, aktualitātes un diskurss; Spāņu un franču filoloģija: pētījumi, aktualitātes un diskurss; Fizika; Civiltiesības; Krimināltiesības un policijas tiesības.

Konferences programma


Papildu informācija:
Zinātņu daļa
Daugavpils Universitāte
Tālr. 65425652

Informāciju sagatavoja:
Zane Ločmele
DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas
Sabiedrisko attiecību menedžere
T.: 65425564; 29191170

Pēdējā atjaunošana 14-04-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS