Akadēmija īsteno ERAF finansēto projektu zinātnisko konferenču organizēšanai un “Apvārsnis 2020” projektu izstrādei

17-06-2015

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu Latvijas Zinātņu akadēmija šobrīd īsteno š.g. 3. martā apstiprināto projektu „Latvijas Zinātņu akadēmijas zinātniskās kapacitātes attīstība un atpazīstamības veicināšana, nodrošinot dalību programmas "Apvārsnis 2020" projektos, kā arī organizējot Baltijas jūras zinātnes 10. kongresu un XIV starptautiskā Baltijas intelektuālās sadarbības zinātnisko konferenci". (Projekta nr. 2DP/2.1.1.2/14/APIA/VIAA/005)

2015. gada 20.aprīlī Rīgā un 21. aprīlī Jelgavā norisinājās XIV starptautiskā Baltijas intelektuālas sadarbības konference, kurā piedalījās augsta līmeņa pārstāvji un dalībnieki no Eiropas Savienības un citu valstu zinātņu akadēmijām. Konference bija veltīta aktuālām globālām tēmām un zinātnes attīstībai saistībā ar valstu nacionālajiem resursiem (Wealth of nations and scientific development), t.i. (energoresursi, ekoloģiskie resursi, pārtika, veselības pakalpojumi, cilvēkresursi), atzīstot zinātnes īpašo lomu sabiedrības garīgā un ekonomiskā potenciāla vairošanā, dabas bagātību un kultūras vēsturiskā mantojuma saglabāšanā un racionālā izmantošanā mūsdienu pasaulē.

Projekta ietvaros 2015. gada 15.-19. jūnijā tiks organizēts Baltijas jūras zinātnes 10. kongress, veltīts Baltijas jūras un sateces baseina vides izpētes un problēmu risināšanas aktuālajiem jautājumiem. Kongresā, saglabājot pasākuma akadēmisko ievirzi, uzmanība tiks veltīta zinātnes un politikas sasaistei.

Kā jau minēts, projekta specifiskais mērķis ir nodrošināt dalību programmas "Apvārsnis 2020" projektos, izstrādājot 7 projektu pieteikumus un piedaloties 2 informācijas dienās, kā arī organizēt Baltijas jūras zinātnes 10.  kongresu un XIV starptautisko Baltijas intelektuālās sadarbības zinātnisko konferenci. Projekta īstenošanas laiks ir līdz 2015. gada 30. novembrim. Plānotais projekta ERAF līdzfinansējums ir 100000 EUR.

Informācija par projektu īstenošanas gaitu pa tālruni 20207092.

Powered by Elxis - Open Source CMS