Pārrunāta Latvijas un Korejas sadarbība zinātnē

8-07-2015

7. jūlijā Latvijas Zinātņu akadēmiju iepazīšanās vizītē apmeklēja Korejas Republikas vēstniecības Rīgā vadītājs pilnvarotais lietvedis Kyong-Ho Min. Tikšanās laikā ar LZA prezidentu Ojāru Spārīti, ārlietu sekretāru Andreju Siliņu un prezidenta padomnieci starptautiskajos jautājumos Anitu Dravenieci tika pārrunātas iespējas, kā veicināt informācijas apmaiņu un savstarpējos zinātnieku un zinātnisko institūciju kontaktus abu valstu starpā.

Kyong-Ho Min kungs uzsvēra, ka Latvijai un Korejai ir liels savstarpējās sadarbības potenciāls dažādās jomās, tostarp zinātnē. Gan Korejas valsts, gan Korejas lielās kompānijas Samsung, LG un citas investē zinātnē, kā arī īpašu uzmanību pievērš augstākajai izglītībai, līdz ar to arī sadarbībai ar ārvalstu universitātēm un studentu apmaiņai. Tāpat ir iespējama sadarbība starp abu valstu zinātņu akadēmijām un zinātniskajiem institūtiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī sadarbības veidi, kas iespējami tādu Eiropas Savienības projektu, tostarp programmas Horizon 2020, ietvaros, kas ir atvērti trešajām valstīm.

Sarunas gaitā tās dalībnieki vienojās apmainīties ar informāciju, lai precizētu Latvijas vēlmes sadarbībā ar Koreju. Tiklīdz tiktu noskaidrots Latvijas piedāvājums būtu iespējams organizēt Korejas zinātnisko institūtu un uzņēmēju vizītes Latvijā.

 

No kreisās: Anita Draveniece, Andrejs Siliņš, Ojārs Spārītis, Kyong-Ho Min, Lelde Saulīte


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS