LZA piedāvā zinātniskajām institūcijām, zinātnieku kolektīviem un individuāliem pētniekiem atbalstu zinātnisko izgudrojumu komercializācijas procesā

7-08-2015

Pamatojot savu uzstādījumu ar tiesībām ikvienai institūcijai veikt koordinējošu darbu iespējami sekmīgākai mērķu sasniegšanai, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) piedāvā zinātniskajām institūcijām un to struktūrām, zinātnieku kolektīviem un individuāliem pētniekiem praktisku atbalstu zinātnisko izgudrojumu komercializācijas procesā. Pēc pirmās tikšanās š.g. 13. maijā jautājumā par zinātnisko izgudrojumu komercializāciju turpinot attīstīt sadarbību ar Law Office Spridzans, LZA aicina piedalīties nākamajā darba posmā, kā rezultātā tiktu izveidota komercializējamo izgudrojumu, produktu un perspektīvo projektu datu bāze. Pilnu vēstules tekstu lasiet šeit.

Šobrīd ir izstrādāta anketa (skat. zemāk) informācijas uzkrāšanai, kas kalpos par pamatu individuālām sarunām ar katru ieinteresēto partneri izgudrojumu juridisko jautājumu sakārtošanā, ar tālāku uzstādījumu - rast atbalstu perspektīvu pētījumu izstrādei, izgudrojumu patentēšanai, kā arī veicināt ekonomisko partneru, investoru un finansējuma piesaisti. Anketu aicinām aizpildīt un līdz š.g. 30. septembrim nosūtīt uz LZA! 

LZA š.g. 13. maijā bija pulcējušies vairāku augstskolu un zinātnisko institūtu pārstāvji, lai piedalītos sarunā par zinātnisko izgudrojumu komercializācijas iespējām, veiksmēm un arī neveiksmēm. LZA prezidenta O.Spārīša rosinātās diskusijas mērķis bija aktivizēt viedokļu apmaiņu par to vai un kā zinātnieku izstrādātais produkts ir komercializējams, kāds būtu efektīvākais ceļš līdz tā komercializācijai un kādi ir šķēršļi šai ceļā.

Anketa.

Papildu informācija šeit .


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Pēdējā atjaunošana 7-08-2015
Powered by Elxis - Open Source CMS