Saeimas komisijā prezentēts LZA darbības stratēģijas projekts

26-08-2015

25. augustā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis un ģenerālsekretārs Valdis Kampars iepazīstināja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju ar LZA turpmākās darbības stratēģijas projektu no 2015. līdz 2020. gadam.

Kā vēsta Saeimas Preses dienests: "Turpmākās attīstības vīzijā LZA redz savu vietu kā Eiropas Savienības izglītības un zinātnes administrēšanas institūciju partneri, savu resursu robežās īstenojot inovatīvas zinātnes atklājumu popularizēšanas un komercializācijas politiku.

Tāpat LZA darbības stratēģijā uzsvērta Valsts zinātniskās kvalifikācijas darbu organizēšana, Terminoloģijas komisijas darba nodrošināšana un akadēmiskās kvalifikācijas atestācijas un balvu piešķīruma funkcijas organizēšana. Akcentēta arī akadēmiski zinātnisko žurnālu un laikrakstu izdošana.

Plānojot attīstīt LZA ēku kā starptautisku konferenču centru, zinātnes vēstures un jaunāko sasniegumu demonstrējuma vietu, LZA vīzija ietver arī jauno zinātnieku audzināšanas un zinātnes popularizēšanas funkciju, kas nav pretrunā ar proporcionāli pārstāvētu kultūras funkciju, deputātiem šodien sēdē uzsvēra LZA prezidents Ojārs Spārītis.

LZA stratēģija saistāma ar aktuālo situāciju izglītības, zinātnes un ekonomikas sazobes daudzpusīgo jautājumu risināšanā, norādīja O. Spārītis."

Plašāk šeit .

Powered by Elxis - Open Source CMS