Par pleca sajūtu, draugiem un brālībām

22-10-2015

Katram atbilstoša līmeņa zinātniekam pienākas sava biobibliogrāfija. Parasti tās izdod uz apaļām jubilejām. Akadēmiķei profesorei Vijai Klušai iepriekšējā iznāca pirms 10 gadiem (2005). Rezumējot pēdējās desmitgades notikumus – publikācijas, patentus, ziņojumus lielās starptautiskās konferencēs, promocijas darbu vadīšanu, apbalvojumus un pagodinājumus – akadēmiķe Kluša, kā pati raksta, šoreiz mēģinājusi “lietas salikt pa plauktiņiem” arī tīri cilvēcisku attiecību jomā, sākot ar fakultāti un katedru Latvijas Universitātē, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Universitāti (ārpus Medicīnas fakultātes), Latvijas Organiskās sintēzes institūtu, Latvijas Farmakoloģijas biedrību.

Vija Kluša raksta brīvi un intriģējoši, jo tikai tā var pastāstīt par sev tuviem cilvēkiem. Tādas ir apakšnodaļas par dažādām brālībām: Ordeņa brālība, Mūzika un mūzikas brālība, Vīns un vīna brālība, Kursa biedru brālība, Klases biedru brālība, Draugu brālība, Ģimene.

Akadēmiķe Vija Kluša ir spilgta personība, kas košu padara visu, kas ar viņu saskaras. 5. septembrī viņa nosvinēja skaistu jubileju. Varam turpmāk vēlēt tikai labu veselību, jo pārējais – prasme skaisti dzīvot un strādāt – viņai jau ir.

Z.K

Powered by Elxis - Open Source CMS