LZA Ekonomikas institūta veiktais pētījums „Uzņēmējdarbības vides analīze Saldus un Brocēnu novadā"

9-11-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūts no 2015. gada aprīļa līdz 2015. gada jūnijam ir izstrādājis pētījumu „Uzņēmējdarbības vides analīze Saldus un Brocēnu novadā", sadarbojoties ar abu novadu un to pagastu pašvaldību un uzņēmumu pārstāvjiem un iedzīvotājiem.

Pētījuma mērķis ir daudzpusīgi izanalizēt un analītiski izvērtēt uzņēmējdarbības vidi Saldus un Brocēnu novados,  izstrādāt grafiskos modeļus (kartes) uzņēmējdarbības vides sasniegtā līmeņa un attīstības potenciāla apzināšanai, kā arī izstrādāt priekšlikumus turpmākai uzņēmējdarbības vides konkurētspējas attīstībai.

Mērķa sasniegšanai un uzdevumu izpildei pētījumā ir identificētas uzņēmējdarbības attīstības prioritātes, noskaidroti veicinošie un kavējošie faktori šo prioritāšu īstenošanā, ņemot vērā apdzīvoto vietu un pagastu teritoriju attīstības specifiku. Tas balstās ne tikai uz statistisku datu un pieejamās informācijas analīzi, bet arī uz vietējo lauku saimniecību, mājražotāju, mājsaimniecību, jauniešu, uzņēmēju, sabiedrisko organizāciju un pašvaldību pārstāvju u.c. vietējo iedzīvotāju grupu viedokļu noskaidrošanu.

Pētījuma rezultāti izmantojami Novadu attīstības stratēģijas izstrādei 2014.-2020. gada plānošanas periodam, projektu izstrādei, kā arī valsts un ES fondu atbalsta plānošanai, ārvalstu un vietējo privāto investīciju piesaistei, kā arī citiem pasākumiem uzņēmējdarbības vides attīstībai un tās konkurētspējas paaugstināšanai Saldus un Brocēnu novados vidējā un ilgākā laika periodā.

Pētījums var būt nozīmīgs un lietderīgs interesentiem par uzņēmējdarbības un tās vides attīstības problēmām; pašvaldību darbiniekiem, skolotājiem, uzņēmējiem, pašvaldību iedzīvotājiem, politiķiem, pētniekiem u.c.

Ar pilnu pētījumu var iepazīties šeit (pdf).

Plāšāka informācija: LZAEI (tālrunis: 20207092; e-pasts: )

Powered by Elxis - Open Source CMS