Starptautiskais Viroterapijas Centrs: 2016. gads būs Viroterapijas gads

2-12-2015

27. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika IV Viroterapijas konference, kura pulcēja vairāk nekā 100 interesentu - Latvijas vadošos onkologus, dermatologus, ķirurgus zinātniekus un citus onkoloģijas nozares ekspertus. Konferencē tika apskatīti ievērojamākie viroterapijas pēdējā gada notikumi - medikamenta Rigvir iekļaušana klīniskajās vadlīnijās, reģistrācija Gruzijā, zinātniskā publikācija autoritatīvajā medicīnas žurnālā Melanoma Research un straujš ārzemju vēža pacientu pieplūdums.

Konferenci atklāja akadēmiķis Ivars Kalviņš, kurš uzsvēra, ka viroterapija ir nozare, kurā Latvija ir pirmā pasaulē: "Mēs esam atraduši ceļu, kā palīdzēt onkoloģiskajiem pacientiem uzveikt audzēju, nekaitējot visam organismam".

Savukārt profesore Dace Baltiņa pateicās plašsaziņas līdzekļiem, jo šogad kā vēl nekad informatīvā telpa ir bijusi piesātināta ar ziņām par onkoloģijas tēmu un īpaši ādas melanomas ārstēšanu un profilaksi. Profesore Dace Baltiņa kā īpašu panākumu atzīmēja arī Rigvir iekļaušanu ādas vēža un melanomas klīniskajās vadlīnijās.

Dr.med. Aleksandrs Derjabo savā ziņojumā atzīmēja, ka arvien vairāk vēža ārstēšanā vērojama tendence pielietot onkolītisko viroterapiju. Aptuveni 75% no visiem Latvijas melanomas pacientiem saņem valsts kompensētu onkolītisko terapiju ar Rigvir. Aleksandrs Derjabo uzsvēra arī profilakses un agrīnas diagnostikas nozīmi sekmīgā vēža ārstēšanā.

Konferences laikā lielu klātesošo interesi izraisīja pasaulē pirmā vēža viroterapijas nozares žurnāla Cancer Virotherapy prezentācija. Žurnāla Cancer Virotherapy veidošanā piedalījās starptautiska komanda galvenā redaktora profesora Pētera Alberta vadībā. Cancer Virotherapy ir  populārzinātnisks izdevums, kurš iznāk 2 reizes gadā, tas ir pieejams gan drukātā veidā, gan tiešsaistē, modernā interaktīvā formātā mājas lapā www.cancervirotherapy.eu.

Konferencē ar ziņojumiem uzstājās arī profesors Pēteris Alberts, Linda Brokāne, Ieva Strēle, Vika Telle, Kaspars Losāns, Valdis Točs un Kintija Barloti.

IV Viroterapijas konferences vadītāja SVC pārstāve Diāna Otisone: "Ja šis bija Onkoloģiskās modrības gads, tad nākošo, 2016. gadu Starptautiskais Viroterapijas Centrs pasludina par Viroterapijas gadu."

Informācija:

Valdis Točs
Teātra iela 9, Rīga
LV-1050, Latvija
Tel.: +371 67229599
Mob. tel.: + 371 27022303
E-pasts:
Skype: virotherapy





 

Powered by Elxis - Open Source CMS