Vērtēs valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 2. posmā sasniegtos rezultātus

15-03-2016

Otrdien, 22. martā plkst. 14 Latvijas Zinātņu akadēmijā pulcēsies valsts pētījumu programmas 5.2. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai jeb EKOSOC-LV" projektu vadītāji, valsts pētījumu programmu uzraudzības komisijas pārstāvji, kā arī eksperti, lai izskatītu un apspriestu programmas 2. posmā sasniegtos rezultātus.  

Valsts pētījumu programmas (VPP) EKOSOC-LV mērķis ir nodrošināt Latvijas tautsaimniecības transformācijas, gudras izaugsmes, pārvaldības un tiesiskā ietvara procesu un problēmu izpratni valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai. Izmantojot valsts atbalstu un iespēju veikt plašus starpdisciplinārus pētījumus sabiedrības attīstībai svarīgos jautājumos (izglītība, inovāciju procesi, zināšanu ekonomika, demogrāfija, valsts un sabiedrības institūciju attīstība, u.c.), programmai ir jāspēj attīstīt zināšanu bāzi un cilvēkkapitālu sociālajās zinātnēs, veidot spēcīgas sociālo zinātņu skolas, nodrošināt to saikni ar citām zinātņu nozarēm, izglītību un sabiedrības pārvaldības institūcijām, radīt zināšanu bāzi lēmumu pieņemšanai sabiedrības pārvaldībā.

Īstenojot prioritārā pētījumu virziena "Valsts un sabiedrības ilgtspējīga attīstība" virsmērķi un VPP EKOSOC-LV paredzētos mērķus, notiek darbs pie visiem VPP EKOSOC-LV uzdevumos iezīmētajiem jautājumiem: inovāciju un uzņēmējdarbības procesiem, Latvijas potenciāla zināšanu ekonomikas veidošanai, lauku un reģionālās attīstības procesiem, sabiedrības atjaunošanas, diasporas iesaistes Latvijas tautsaimniecības attīstībā, Latvijas uzņēmumu konkurētspējas ārējos tirgos, Latvijas sabiedrības vērtīborientācijas un faktoriem, kas to ietekmē, pēckrīzes politiskajiem un sociālajiem procesiem, sabiedrības integrācijas procesiem, kultūrvides attīstības, vides daudzveidības saglabāšanas un urbanizācijas procesiem, sociālās inovācijas formām un procesiem, sociālās apziņas izmaiņu ietekmes uz ekosistēmas pakalpojumu izmantošanas ilgtspējīgu nodrošinājumu.

Pētījumu rezultāti to kopsakarībā ļaus pakāpeniski izveidot viedās specializācijas stratēģijas uzstādījumiem un sabiedrības interesēm atbilstošu Latvijas tautsaimniecības restrukturizācijas un ilgtspējīgas attīstības modeli.

Darba kārtība

Papildu informācija šeit .

Uzziņas:
Dr.oec. Viktorija Zaļūksne
LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas zinātniskā sekretāre
Tel.: 67223448; 26058710
Fakss: 67821153
E-pasts:

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Pēdējā atjaunošana 15-03-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS