Drīzumā

8-09-2016

12.-13. septembris 12. gadskārtējā Ziemeļeiropas koksnes zinātnes un inženierijas sadarbības grupas (WSE) sanāksme "Koksnes zinātne un inženierija kā risinājums pārejai uz bioekonomiku" Radisson Blu Hotel Rīgā. Rīkotāji: Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts sadarbībā ar WSE.

13. septembris Izstādes "Mārtiņš Buclers - 150" pēcatklāšana LZA Prezidija 2. stāva foajē.

14.-15. septembris Starpdisciplināra starptautiska konference "Ceļā uz latviešu tautu" Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Rīgā.

15. septembris Noslēdzas Latvijas zinātnieku pieteikšanās Meksikas speciālo stipendiju programmai. Papildu informācija Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā.

15.-16. septembris 21. Starptautiskā zinātniskā konference "Baltic Dynamics 2016 - Inovāciju un tehnoloģiju konverģence - stratēģija gudrai izaugsmei" Radisson Blu Hotel Rīgā. Rīkotāji: Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Baltijas Zinātnes parku asociāciju - BASTIC, Rīgas Tehnisko universitāti, LR Ekonomikas ministriju un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru.

15.-17. septembris X Ziemeļvalstu un Baltijas valstu starptautiskā konference "Matemātika un statistika ilgtspējīgai attīstībai" Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavas pilī.

20. septembris Noslēdzas pieteikumu pieņemšana 9. starptautiskajai latgalistikas konferencei, kas laikā no 30. novembra līdz 1. decembrim notiks Rēzeknē un būs veltīta Franča Kempa 140 gadu atcerei. Papildu informācija Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas mājaslapā.

21. septembris Akadēmiskā diskusija "Gaisma: Eiklīds, Einšteins un kvantu datori" ar LZA Lielās medaļas laureāta, akadēmiķa Kurta Švarca piedalīšanos Latvijas Zinātņu akadēmijā. Rīkotājs: LZA Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļa.

22. septembrī Akadēmiskā diskusija "Latvijas iedzīvotāju vēsturiskā atmiņa. Historiogrāfija Latvijas neatkarības gados" ar LZA goda doktora, Dr.hist. Leo Dribina, Dr.sc.comm. Mārtiņa Kaprāna un Dr.hist. Jāņa Ķerusa līdzdalību Latvijas Zinātņu akadēmijā. Rīkotājs: LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa.

23. septembris Starptautiska konference "Ekonomikas teorijas loma tautsaimniecībā, vadzinībās, finansēs un uzņēmējdarbībā" Latvijas Zinātņu akadēmijā. Rīkotāji: Latvijas Ekonomistu asociācija sadarbībā ar LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļu un Polijas Ekonomistu asociācijas Ščecinas nodaļu.

26. septembris Noslēdzas pieteikumu pieņemšana konkursam uz akadēmiķu E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendijām ķīmijā un ķīmijas tehnoloģijā. Papildu informācija šajā laikraksta numurā, 2. lpp.

26.-29. septembris Trešā Eiropas Kartupeļu pētniecības asociācijas (EAPR) Agronomijas un fizioloģijas sekcijas sanāksme Island Hotel Rīgā. Rīkotāji: EAPR Agronomijas un fizioloģijas sekcija sadarbībā ar Agroresursu un ekonomikas institūtu.

29. septembris-1. oktobris RIXC mākslas un zinātnes festivāla konference Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgā.

30. septembris Noslēdzas pieteikumu pieņemšana Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdbalvu konkursam 2017. gadam. Papildu informācija "Zinātnes Vēstneša" 2016. gada 20. jūnija numurā.

30. septembris-1. oktobris Starptautiska starpdisciplināra konference "Populārā kultūra 19. un 20. gadsimta mijā Baltijas reģionā" Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā Rīgā un Vidzemes koncertzālē Cēsīs. Rīkotājs: LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts.

30. septembris Zinātnieku nakts.

Powered by Elxis - Open Source CMS