Tālavs Jundzis un Romans Lācis saņem Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielās medaļas

24-11-2016

Šodien, 24. novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) augstāko apbalvojumu - Lielo medaļu un Borisa un Ināras Teterevu fonda prēmiju 10 000 eiro katram saņēma LZA īstenais loceklis Tālavs Jundzis un LZA goda doktors Romans Lācis.

LZA prezidents Ojārs Spārītis, uzrunājot LZA Lielās medaļas laureātus, uzsvēra: "Nu jau vairākus gadus Lielās medaļas pielikumā ir arī iepriecinoša naudas balva, kuras piešķīrēji - Borisa un Ināras Teterevu fonds -  ir bijuši sekmīgi uzņēmējdarbībā un filantropiskā pašaizliedzībā atbalsta sociālos projektus, medicīnu, augstāko izglītību, kultūru, Rundāles pils restaurāciju, teātri un mākslu, un arī Latvijas zinātni."

Sveicot akadēmiķus ar LZA Lielās medaļas saņemšanu, mecenāti Boriss un Ināra Teterevi pauž: "Ar cieņu un pateicību sekojam līdzi izcilajiem sasniegumiem zinātnē. Laureātu ieguldījumam, kalpojot sabiedrības labā, ir ilgtermiņa vērtība. Lielā medaļa ir pelnīta un patiesa atzinība par viņu veikumu!"

Akadēmiķim Dr.habil.sc.pol., Dr.iur. Tālavam Jundzim LZA Lielā medaļa piešķirta par pētījumiem Latvijas neatkarības atjaunošanas vēsturē. Savukārt, Dr.habil.med. Romans Lācis apbalvots par nozīmīgu ieguldījumu sirds ķirurģijas attīstībā Latvijā. Plašāk šeit.

Pērn Lielo medaļu un naudas balvas saņēma akadēmiķi Dr.biol. Arvīds Barševskis un Dr.habil.phys. Andris Šternbergs. 2014. gadā par LZA Lielās medaļas laureātiem un pirmajiem Borisa un Ināras Teterevu fonda naudas balvu īpašniekiem kļuva akadēmiķis Dr.habil.philol. Viktors Ivbulis un LZA ārzemju locekle Dr.habil.chem. Regīna Žuka.  

Par apbalvojumu

2013. gada 12. novembrī mecenāti Boriss un Ināra Teterevi un LZA prezidents Ojārs Spārītis vienojās par atbalstu LZA, lai veicinātu Latvijas sabiedrības un valsts izaugsmi. Fonds sniedz atbalstu Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielajai medaļai - augstākajam apbalvojumam, ko piešķir Latvijas un ārvalstu zinātniekiem par izciliem radošiem sasniegumiem. Šogad Borisa un Ināras Teterevu fonda prēmija LZA Lielās medaļas saņēmējiem tiek piešķirta jau trešo reizi.

Foto - Jānis Brencis


Tālavs Jundzis, Jānis Stradiņš un Ojārs Spārītis


Romans Lācis, Jānis Stradiņš un Ojārs Spārītis

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:

tālrunis: 67223567
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Diana Germane
sabiedrisko attiecību speciāliste
Borisa un Ināras Teterevu Fonds
e-pasts:  

tālrunis: 26435463
www.facebook.com/TeterevuFonds/
www.teterevufonds.lv

 

Pēdējā atjaunošana 24-11-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS