Akadēmiķis  Andris Ambainis - 2016. gada Eiropas cilvēks Latvijā

6-01-2017

2016. gada 29. decembrī, svinīgajā godināšanas ceremonijā Eiropas Kustība Latvijā paziņoja apkopotos sabiedriskā balsojuma rezultātus - par 2016. gada Eiropas cilvēku Latvijā kļuvis kvantu fiziķis, matemātiķis, LZA īstenais loceklis Andris Ambainis.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis pievienojās plašajam apsveicēju pulkam: "Gan savā, gan Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā apsveicu Tevi - akadēmiķi - ar šo Latvijas mērogā nozīmīgo nomināciju, jo redzamāka titula jau "mazajai valstij" nav! Tas, ka Latvija Tevi redz kā Eiropas cilvēku, un Tu pats sevi apliecini kā vēl plašākas ģeogrāfijas zinātnieku, ir pagodinoši vispirms Tavai valstij Latvijai, un, iespējams, pilnvaro jaunām ambīcijām un lielākam atvēzienam. Pats skaistākais Tavā darba dzīvē ir tas, ka Tu radi Latvijā kvantu fiziķu skolu, un, ja tai ir tāds profesors kā Tu, tad ir lielas cerības uz pasaulē pamanāmu zinātnisko devumu!"

Balsojums par GADA EIROPAS CILVĒKU LATVIJĀ noticis jau deviņpadsmito gadu. Tas sniedz iespēju atskatīties uz gada aktualitātēm sabiedrības dzīvē, izvērtēt notikušo, izteikt cieņu un atzinību ievērojamām personībām, kuras ļāvušas apzināties mūsu pašu vērtības un pienesumu Eiropai. Balsojumu rīko Eiropas Kustība Latvijā, atbalsta - Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā, Eiropas Komisija, Attīstības finanšu institūcija Altum.

Powered by Elxis - Open Source CMS