Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā tiks atklāts CAMART² projekts

14-02-2017

Pirmdien, 20. februārī plkst. 14 Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI), Ķengaraga ielā 8 notiks CAMART² projekta svinīgā atklāšana.

CAMART² uzskatāms par līdz šim vērienīgāko projektu zinātnes jomā Latvijā. Projekta mērķis ir augstākā kvalitātē attīstīt LU CFI esošo ekselences centru materiālzinātnēs, tā sekmējot jaunu moderno materiālu un tehnoloģiju pārveidi komerciālos sabiedriskā labuma produktos un pakalpojumos. Tālāka ekselences centra attīstība būtiski paaugstinās Latvijas zinātnes, inovāciju un to komercializācijas konkurētspēju Eiropā un pasaulē.

Izturot milzīgu konkurenci (piektā vieta desmit atbalstīto projektu ranga tabulā no sākotnēji 169 iesniegtajiem pieteikumiem), pērn oficiāli apstiprināts LU CFI veidotais projekts "Moderno materiālu pētījumu un tehnoloģiju pārneses centrs - CAMART2", kas sagatavots Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas pamatprogrammas "Apvārsnis 2020" ietvaros. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Zviedrijas partneriem - KTH Royal Institute of Technology un Acreo Swedish ICT, kas ir pasaules līmeņa eksperti inovācijas un tehnoloģiju pārneses jomā. 

Informācija:
Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts
Ķengaraga iela 8, Rīga, LV-1063
Telefons: +371 67 187 816
E-pasts:

Pēdējā atjaunošana 14-02-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS