Līdz 1. aprīlim var pieteikties BAFF stipendijām praksei un pētniecībai ASV

2-03-2017

Līdz 1. aprīlim studenti, nesenie augstskolu absolventi un pētnieki aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijām un atbalsta programmām, kas veicina zināšanu apmaiņu starp Baltijas valstīm un ASV.

Fonds piedāvā divas zināšanu apmaiņu veicinošas programmas.

Profesionālās prakses programma sniedz iespēju mērķtiecīgiem augstskolu studentiem un absolventiem doties uz ASV, lai strādātu kādā no Amerikas uzņēmumiem. Programmas dalībnieki saņem stipendiju līdz 30 000 ASV dolāru gadā, kas iekļauj visu nepieciešamo atbalstu - ceļa izdevumu segšanu, veselības apdrošināšanas izmaksas, līdzekļus ikdienas tēriņiem. Programmas dalībniekiem individuāli tiek piemeklēta viņu interesēm, zināšanām un karjeras plāniem atbilstoša prakses vieta. Praktikanti ASV var pavadīt sešus līdz divpadsmit mēnešus.

Pētniecības programma sniedz finansējumu pētniekiem un zinātniekiem, kas vēlas veikt pētījumus ASV universitātēs vai pētniecības centros. Pieejamais finansējums vienam projektam ir 60 000 ASV dolāru gadā, turklāt zinātnieki uz ASV var ņemt līdzi ģimenes locekļus, kā arī programmas laikā piedalīties divās konferencēs. Pētniecības programmas ilgums ir no sešiem līdz divpadsmit mēnešiem.

Būtiskākie kritēriji, izvēloties stipendiātus, ir kandidātu motivācija un skaidra nākotnes vīzija, atbilstība fonda misijai, akadēmiskie un profesionālie sasniegumi, kā arī angļu valodas zināšanas. Visiem Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda programmu dalībniekiem pēc programmas beigšanas vismaz uz diviem gadiem jāatgriežas Latvijā, lai iegūtās zināšanas, prasmes un pieredzi izmantotu valsts sociālās, politiskās un uzņēmējdarbības vides attīstībai. Dalība Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda stipendiju programmās ir bez maksas, stipendiātus izvēloties konkursa kārtībā.

Pieteikties stipendijām var līdz 1. aprīlim, nepieciešamos dokumentus iesniedzot elektroniski fonda mājaslapā www.BalticAmericanFreedomFoundation.org

Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds darbojas Baltijas valstīs kopš 2010. gada rudens. Fonda misija ir stiprināt saikni starp ASV un Igauniju, Latviju un Lietuvu, īstenojot izglītības un apmaiņas programmas, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un demokrātisko procesu attīstību.

Powered by Elxis - Open Source CMS