2017. gada 16. februārī Valmierā norisinājās Vidzemes Forums "Viedā ekonomika: Zinātne, Tehnoloģijas un Inovācijas"

2-03-2017

16. februārī, Vidzemes Augstskolā (ViA) notika Vidzemes forums "Viedā ekonomika: zinātne, tehnoloģijas un inovācijas". Tā mērķis bija analizēt Vidzemes reģiona ekonomisko situāciju mūsdienu, kā arī tuvākas un tālākas nākotnes kontekstā.

Atklājot forumu, LZA prezidents Ojārs Spārītis uzsvēra: "Līdzīgā forumā Zemgalē mēs spriedām par to, kāpēc Latvijas valstīt 99 procenti iedzīvotāju, ierēdņu un politiķu runā par to, kā dalīt naudu, bet varbūt tikai viens procents gādā par to, kā naudu pelnīt. Šķiet, ka šī proporcija ir pilnīgi ačgārna. (..) Tādēļ šajā forumā esam pulcējuši kopā zinātniekus, ekonomistus, uzņēmējus, lai šajā domu apmaiņā vislabāk sajustu, kas Vidzemei  ir nepieciešams, ko pats reģions, savus resursus izzinot, spēj prognozēt darba tirgus attīstībā, izglītības attīstībā, uzņēmumu un darbavietu radīšanā, un kādā veidā zinātnes un inovāciju pusei attīstoties, radīt atbilstošu uzņēmējdarbības vidi."

Forumā par viedās ekonomikas attīstības perspektīvām Vidzemes reģionā diskutēja valsts institūciju pārstāvji, uzņēmēji un akadēmiskās vides pārstāvji - Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents O. Spārītis, Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Baiks, LZA akadēmiķe Baiba Rivža, ViA profesore Agita Līviņa, SIA "ZAOO" valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais, Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis un citi. 

Foruma rīkotāji: Latvijas Zinātņu akadēmija, LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa, Latvijas Pašvaldību savienība, Valmieras pilsētas pašvaldība, Vidzemes Augstskola.


Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš un LZA prezidents Ojārs Spārītis

Foto Dzintars Močs, Valmieras Ziņas

Pēdējā atjaunošana 2-03-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS