O.Spārītis: ir palielinājusies akadēmijas atpazīstamība, celta tās veiktspēja un tiek realizēti attīstības stratēģijas mērķi

6-04-2017

Šodien, 6. aprīlī, atklājot Latvijas Zinātņu akadēmijas Pavasara pilnsapulci, tās prezidents Ojārs Spārītis atzīmēja, ka ir palielinājusies akadēmijas atpazīstamība, celta tās veiktspēja un realizēti attīstības stratēģijas mērķi.

Raksturīgi pavasara gadalaikam, ko iezīmē atdzimšana un atjaunotne, arī akadēmijas darbā, kā uzvēra O.Spārītis, vērojama "sava veida garīga renesanse, kura, lai gan ir nākusi vēlu, bet es ļoti ceru, ka spēs katalizēt mūsu garīgo enerģiju rezultatīvai reakcijai. Jau gandrīz veselu gadu pēc pagājušā gada pavasarī notikušajām vēlēšanām mēs strādājam atjaunotā Latvijas Zinātņu akadēmijas komandā.

Mums ir mainījies un atjaunojies personālsastāvs, mūsu jaunievēlētie kolēģi aktīvi un arī efektīvi pārstāv akadēmiju kā izglītības un zinātnes, tā arī valsts struktūrās. Tas sekmē akadēmijas atpazīstamību, ceļ tās veiktspēju un ļauj realizēt pirms diviem gadiem pieņemtās attīstības stratēģijas mērķus. Mēs varam būt gandarīti, ka mūs dzird likumdevēja vara, mūs agrāk raksturīgā nihilistiskajā manierē vairs neuzdrošinās ignorēt izpildvara, ieklausoties mūsu viedoklī, premjerministrs veido sekmīgākas nozaru pārvaldības modeļus. Par mūsu sabiedrotajiem kļūst uzņēmēji un sociālie partneri."

O.Spārītis akcentēja, ka zinātniskās sadarbības saites pērn ir dibinātas ar nozīmīgiem starptautiskiem partneriem, piemēram, Ķīnas Sociālo zinātņu akadēmiju, tāpat ir nostiprinājušies kontakti Baltijas jūras valstu reģiona zinātnisko institūciju starpā.  Kā veiksmīgi sadarbības piemēri nacionālā līmenī pieminami Latvijas Zinātņu akadēmijas rīkotie reģionālie forumi, kas veltīti tautsaimniecisko resursu analīzei, izglītībā un zinātnē balstītas uzņēmējdarbības attīstībai.

Šogad, pateicoties "Zinātnes fonda" iniciatīvai, tiek iedibināta žurnālistikas gada balva par konsekventu un lietpratīgu izglītības un zinātnes jautājumu atspoguļojumu presē, televīzijā un citos medijos.

Pilns runas teksts pielikumā.

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV
https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija

Powered by Elxis - Open Source CMS