Konsīlijs "Mana pensija nākotnē" š.g. 10. maijā

25-04-2017

Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa
aicina piedalīties ekspertu konsīlijā

„Mana pensija nākotnē"

Konsīlijs notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas Augstceltnē,
Akadēmijas laukumā 1, Portretu zālē (3. stāvā),
2017. gada 10. maijā, plkst. 14.00 - 16.00

Konsīlijā aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, ES pārstāvniecības Latvijā, Latvijas Saeimas komisiju, LR Finanšu ministrijas, LR Valsts Kancelejas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji un neatkarīgi eksperti.

Konsīlija mērķis ir, izmantojot ekspertu pieredzi un veiktajos teorētiskajos pētījumos iegūtās zināšanas un atziņas, saprast kā šodien strādājošajiem sasniegt finansiālo drošību vecumdienās.

Analizējamie jautājumi:

1) Latvijas pensiju sistēma, tās  darbības pamatprincipi. Iespējas, ko sniedz valsts obligātā sociālā apdrošināšana un brīvprātīga privātā  pensiju apdrošināšana;

2) Izpratne un līdzdalība savu pensiju uzkrājumu veidošanā - sabiedrības zināšanas un  izpratne par pensiju sistēmu,  indivīdu motivācija un atbildība savas pensijas veidošanā;

3) Pensiju sistēmas drošums un  finansiālā ilgtspēja: darbspējīgo iedzīvotāju līdzdalība sistēmā, iemaksu veikšanas nozīmība  un nodokļu atvieglojumu uz sociālās apdrošināšanas iemaksu rēķina ietekme. Nākotnes pensiju saistības; pensiju uzkrājuma rezerves un  drošums.

Konsīlija rezultāti tiks apkopoti „Konsīlija slēdzienā" un nodoti valsts atbildīgajām institūcijām, ekspertiem, plašsaziņas līdzekļiem un publicēti „Zinātnes Vēstnesī".

Powered by Elxis - Open Source CMS