Izdota Gunāra Alfrēda Jansona (1928- 2013) grāmata „Savas dzīves piemiņai"

26-05-2017

Arhitekts Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda doktors Gunārs Jansons (1928- 2013) bija viens no izcilākajiem Latvijas seno koka ēku un viduslaiku arhitektūras pieminekļu izpētes un restaurācijas projektu izstrādes speciālistiem. Pēc viņa projektiem restaurētas vai konservētas Turaidas pils un Ikšķiles senās baznīcas drupas un daudzas senceltnes Rīgā, Kuldīgā, Jelgavā un citās Latvijas vietās.

Mūža nogalē rakstītajos atmiņu stāstos G. Jansons ir attēlojis notikumus savā dzīvē pirmskara brīvajā Latvijā, Otrā pasaules kara laikā un grūtajos pēckara gados. Grāmatas pielikumā sniegts ieskats G. Jansona galvenajos dzīves datos, publicēta viņa bibliogrāfija, kā arī draugu, darba kolēģu un mākslas vēstures speciālistu atmiņas un vērtējums šīs izcilās personības ieguldījumam Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā.

Grāmatu Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa saņēma dāvinājumā no LZA īstenā locekļa Andra Caunes, kas kopā ar LZA īsteno locekli Ievu Osi bija manuskriptu un pielikumu sagatavotāji.

Detalizētāka informācija pieejama šeit.

Powered by Elxis - Open Source CMS