Izstāde

15-06-2017

13. jūnijā plkst. 13 Latvijas Zinātņu akadēmijā tika atklāta mākslas zinātniekam, māksliniekam, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoram un LZA goda loceklim Romim Bēmam (14.06.1927.-31.03.1993.) veltītā piemiņas izstāde "Pasaules apceres".

Raksturojot mākslinieka daiļradi, mākslas zinātniece T. Suta 1987. gadā rakstīja:  "R. Bēma akvareļu kristāliskajās formās ietverts viņam vien raksturīgais pasaules redzējums - apcerīga un stabila, caur personību briedināta pasaules uztvere un atziņa, kur nav nekā spontāna un nejauša."

Romis Bēms ne tikai kolekcionēja mākslas vērtības, bet arī savas kolekcijas novēlēja Rīgas pilsētai un atstāja mantojumā modernu un mūsdienīgu akvareļu darbu kolekciju, kuras daļa aplūkojama šajā izstādē. Akvareļos atklājas Latvijai tik svarīgais identitātes kanons - jūra, osta un piekrastes darba ritmi, kur šķietami racionālās prāta konstrukcijās sajūtams vitāls mākslinieka un filozofa skatījums uz dzīves norisēm.

Izstāde arī sniedz informāciju par gleznotāja dzīvi un viņa vīziju par savas mākslas telpas veidošanu nākotnē Rīgā, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas telpās.

Izstāde atvērta apmeklētājiem darba dienās no 13. jūnija līdz 1. septembrim.

Izstādi organizē un atbalsta Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola, Latvijas Zinātņu akadēmija, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Powered by Elxis - Open Source CMS