Noskaidrots K. Mīlenbaha un J. Endzelīna pieminekļa (piemiņas zīmes) konkursa uzvarētājs

26-09-2008

Milemb-Endzel.JPG

Atsaucoties sludinājumam „Kārļa Mīlenbaha un Jāņa Endzelīna piemineklis (piemiņas zīme). Konkursa noteikumi un programma” („Latvijas Vēstnesis”, 23.04.2008., 51. lpp.), tika iesniegti 11 darbi.

Žūrijas komisija 29. augusta sēdē par labāko atzina tēlnieka Gļeba Panteļejeva un arhitekta Andra Veidemaņa projektu (devīze – 71717).

2. prēmiju piešķīra LMA tēlniecības studenta Anša Liepas un RTU arhitektūras studenta Oskara Poikāna projektam "Zaļā auditorija" (devīze – 96746).

3. prēmiju piešķīra LMA studentu Pētera Buka un Riharda Funta projektam "Pirmatnējā upe", kas tapis dizaina darbnīcā RIJADA (devīze – 43644).

Žūrijas komisija (priekšsēdētājs Dr. habil. art. Ojārs Spārītis) ieteica G. Panteļejeva un A. Veidemaņa projektu virzīt īstenošanai.

Konkursam iesniegto darbu vidū bija daudzi interesanti, savdabīgi, ar jaunrades dzirksti veidoti projekti, kuri būtu piemēroti novietošanai, piemēram, muzeja pagalmā, piemiņas vietā utt. Pateicamies visiem māksliniekiem un arhitektiem par ieinteresētību, radošo domu un piedalīšanos konkursā!

Godātie autori, neprēmētos darbus varat saņemt Latvijas Zinātņu akadēmijā pēc 15. septembra.

Ar cieņu
Pieminekļa (piemiņas zīmes) projekta darba grupas priekšsēdētāja,
LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētāja, LU Latviešu valodas institūta direktore akadēmiķe Dr.habil. philol. Ilga Jansone

Pēdējā atjaunošana 26-09-2008
Powered by Elxis - Open Source CMS