Aicinājums piedalīties ekspertu konsīlijā „Jauniešu bezdarbs - cēloņi un risinājumi"

8-08-2017

Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa,
aicina piedalīties ekspertu konsīlijā

„Jauniešu bezdarbs - cēloņi un risinājumi"

Konsīlijs notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas Augstceltnē,
Akadēmijas laukums 1, Senāta zālē (2. stāvā),
2017. gada 9. augustā, plkst. 14.00 - 16.00

Konsīlijā aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, ES Pārstāvniecības Latvijā, Latvijas Saeimas komisiju, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts izglītības un attīstības aģentūras, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, jauniešu organizāciju, izglītības iestāžu pārstāvji un neatkarīgi eksperti.

Konsīlija mērķis ir apzināt jauniešu bezdarba cēloņus un identificēt iespējamos risinājumus jauniešu nodarbinātības veicināšanai. Jauniešu īpatsvars kopējo iedzīvotāju kopskaitā ik gadu samazinās, līdz ar to darba tirgus atjaunotnes kontekstā jauniešu bezdarbs ir ļoti aktuāla problēma. Bezdarbs atstāj nopietnas sekas ne tikai uz indivīda labklājību un iespējām iekļauties darba tirgū, bet arī uz valsts ekonomisko attīstību kopumā.

Analizējamie jautājumi:

1) Jauniešu bezdarba cēloņi (objektīvie un subjektīvie);

2) Risinājumi jauniešu bezdarba samazināšanai.

Konsīlija rezultāti tiks apkopoti „Konsīlija slēdzienā" un nodoti valsts atbildīgajām institūcijām, ekspertiem, plašsaziņas līdzekļiem un publicēti „Zinātnes Vēstnesī".

Detalizētāka informācija pieejama:
Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļā
Tel.: 67225889
E-pasts: 

Powered by Elxis - Open Source CMS