Pierīgas forums noslēdz zinātnieku, uzņēmēju un pašvaldību pārstāvju tikšanos ciklu Latvijas reģionos

23-08-2017

29. augustā Ikšķiles novada pašvaldībā norisināsies Pierīgas forums, „Pašvaldību un uzņēmēju sadarbība ceļā uz viedo uzņēmējdarbību Pierīgas reģionā", kurā piedalīsies vairāku Pierīgas pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, izglītības un zinātnes pārstāvji.

Forumu rīko Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Pašvaldību savienība un Rīgas Plānošanas reģions sadarbībā ar Ikšķiles novada uzņēmēju biedrību un valsts pētījumu programmu EKOSOC-LV.

Forumā diskutēs par viedās uzņēmējdarbības attīstības iespējām un tai atbilstošas uzņēmējdarbības vides priekšnoteikumiem. Forumā piedalīsies Ikšķiles un Ādažu pašvaldību vadītāji, uzņēmēji no Ādažiem, Ikšķiles, Ogres un Salaspils, kā arī izglītības iestāžu vadītāji - Ogres Valsts tehnikuma direktore, Banku Augstskolas rektors u.c.

Uzņēmējdarbības vidi reģionā ietekmē gan paši uzņēmēji, gan attiecīgā novada pašvaldība, nozīmīgākie jautājumi tām kopīgi risināmi sadarbojoties ar izglītības un zinātnes institūcijām, tādējādi veicinot inovatīvu produktu un pakalpojumu izstrādi, attīstību un ieviešanu reģiona uzņēmumos, attīstot cilvēkresursus, jauno speciālistu un zinātnieku izglītošanu un jaunu darba vietu radīšanu.

Šogad notikuši jau trīs reģionu tautsaimnieciskajai attīstībai veltīti forumi -  Vidzemes forums Valmierā (16. februārī), Latgales forums Rēzeknē (12. aprīlī) un Kurzemes forums Liepājā (31. maijā). Piecu Latvijas reģionos iecerēto forumu cikla pirmais jeb Zemgales forums tika noturēts Jelgavā 2016. gada 15. novembrī.

Foruma programma (pdf)

Powered by Elxis - Open Source CMS