Pierīgas forums "Pašvaldību un uzņēmēju sadarbība ceļā uz viedo uzņēmējdarbību Pierīgas reģionā"

30-08-2017

29. augustā Ikšķiles novada pašvaldībā notika Pierīgas forums, kurā piedalījās vairāku Pierīgas pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, izglītības un zinātnes pārstāvji.

Forumu rīkoja Latvijas Zinātņu akadēmija, valsts pētījumu programma EKOSOC-LV, Ikšķiles novada dome, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Plānošanas reģions sadarbībā ar Ikšķiles novada uzņēmēju biedrību.

Forumu atklāja Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Andrejs Krasņikovs un Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis. A.Krasņikovs uzrunā atzīmēja, ka svarīgs faktors viedās uzņēmējdarbības attīstībā ir matemātikas un dabaszinību mācību priekšmetu mācīšana skolā. 

Forumā klātesošos uzrunāja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, pirmajā daļā uzstājās arī LZA akadēmiķe Baiba Rivža, SIA HansaMatrix viceprezidents Alvis Vagulis, Rūdolfs Cimdiņš no Rīgas plānošanas reģiona, Ilze Linkuma no LIAA Ogres biznesa inkubatora, Linda Cīrule no PPP biedrības "Ziedzeme", Ādažu domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks un Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante.

B.Rivža uzskatāmi parādīja, kā pēdējos gados pieaudzis viedo uzņēmumu skaits un kā tā rezultātā ir mainījusies ekonomiskā sistuācija reģiona novados, jo tiek radīti produkti ar augstu pievienoto vērtību, pieaug iedzīvotāju ienākumi un līdz ar to arī novada ienākumi, mainās gan uzņēmējdarbības vide, gan dzīves vide. Pierīgas novados vērojamas jaunas tendences -pārvalde mainās uz viedu pārvaldi, uzņēmumi pārceļas no Rīgas uz Pierīgas novadiem, t.sk. arī uz zināšanām balstīti uzņēmumi, kas rada pieprasījumu pēc kvalificēta darbaspēka un nepieciešamību pēc attiecīgiem pakalpojumiem (infrastruktūras, izglītības iestādēm, dzīvojamā fonda utt.).

Otrajā daļā notika paneļdiskusija par pašvaldību un uzņēmēju sadarbības modelēšanas jautājumiem, kurā piedalījās Ikšķiles novada uzņēmēju biedrības valdes locekle, privātās PII "Ķiparu nams" vadītāja Sanda Reikmane, Ogres novada uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs, SIA "Miandum" valdes loceklis Didzis Mizis, Salaspils novada uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs Miks Balodis, Banku Augstskolas rektors Andris Sarnovičs un Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa.

Forumu vadīja Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas un Latvijas Lauksaimniecības un Meža zinātņu akadēmijas zinātniskā sekretāre Ligita Āzena.

Forumu atbalstīja Ikšķiles novada pašvaldība, Latvijas Zinātņu akadēmija,  Latvijas Pašvaldību savienība un Rīgas Plānošanas reģions.

Forumā piedalījās uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji no Ikšķiles, Ādažu, Olaines, Salaspils, Ogres, Ķekavas, Lielvārdes un Ropažu novadiem.

Skat. video: https://www.youtube.com/watch?v=vrcLhG1BEgw



Pēdējā atjaunošana 31-08-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS