RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte organizē 25. Starptautisko INFORUM konferenci Rīgā

7-09-2017

No 2017.gada 28. augusta līdz 1. septembrim Latvijā (Rīgā) notika 25. INFORUM (Interindustry FORecasting at the University of Meryland) starptautiskā konference (25th INFORUM World Conference). Tika apspriesti ekonometrisko, izmaksu-izlietojuma un INFORUM tipa ekonomiski matemātisko modeļu veidošanas un pielietošanas jautājumi dažādu valstu tautsaimniecības un rūpniecības nozaru struktūras dinamikas analīzē un prognozēšanā.

INFORUM modeļu izstrādes zinātniski pētniecisko projektu pirms 50 gadiem uzsāka un tagad sekmīgi attīsta ASV Merilendas universitātes zinātnieki profesora K. Almona vadībā un projektā pašlaik ir iesaistīti zinātnieki un zinātniskās institūcijas no 24 valstīm. 


Attēlā: VPP programmas EKOSOC-LV 5.2.1. projekta vadītājs, prof. R. Počs (prezidijā RTU zinātņu prorektors, prof. T.Juhna un INFORUM direktors D.Meade no Merilendas Universitātes ASV).

Katru gadu konference notiek kādā no partnervalstīm. Konferenci šogad organizēja RTU IEVF Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūts ar valsts pētniecības programmas 5.2. EKOSOC - LV atbalstu. Konferencē piedalījās sadarbības partneri no 14 valstīm: ASV, Itālijas, Vācijas, Ķīnas, Japānas, Dienvidāfrikas Republikas, Krievijas, Polijas, Turcijas, Igaunijas, Ungārijas, Čīles, Korejas un Latvijas. No Latvijas konferencē referēja asoc. prof. V. Ozoliņa un prof. R. Počs par Latvijas nozaru konkurētspējas analīzi, izmantojot makroekonomiskos modeļus.


Attēlā: VPP programmas EKOSOC-LV 5.2.1. projekta vadošā pētniece, asoc.prof. V. Ozoliņa.

Nozīmīgs notikums konferences ietvaros bija sadarbības līguma parakstīšana starp INFORUM grupas nacionālajiem partneriem.

Powered by Elxis - Open Source CMS