Artūra Daukuļa foto izstāde "Rīgas horizonts"

21-09-2017

No 21. septembra līdz 30. novembrim Latvijas Zinātņu akadēmijas 3. stāva vestibilā būs skatāma fotogrāfa Artūra Daukuļa foto izstāde "Rīgas horizonts".

Foto sērija "Rīgas horizonts" ilustrē Rīgas metamorfozes sešu gadu garumā (2010 - 2015). Foto projekts iezīmē galvaspilsētas pārmaiņas līdzi laikam, apvienojot dokumentālo un mākslas foto lielformāta fotogrāfijās, kas tapušas, fiksējot pilsētu un tās pārmaiņas. Foto izstāde ir veltījums Rīgai, tās iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Lai arī Rīgas panorāma ir tik monumentāla, pilsēta nemitīgi mainās un pilnveidojas. Foto projekts vizualizē Rīgas pilsētas dinamisko attīstību sešu gadu griezumā un tās estētisko potenciālu. Šie foto atspoguļo gan Nacionālās bibliotēkas būvniecības procesu, Rīgas Doma baznīcas torņa atjaunošanu un "Z-towers" celtniecību, fiksē, kā Rīga svin svētkus un piedzīvo dažādas dabas parādības. Rīgas pilsētas horizonts ir ne tikai galvaspilsētas, bet arī Latvijas vizītkarte. Rīgas baznīcu torņu smailes, kas veido brīnišķīgus siluetus vakaros un ēkas, kuras nesen šo kompozīciju ir papildinājušas vai vēl bijušas tapšanas procesā, rada iespaidu par Rīgu kā pilsētu, kas tik tiešām nekad nebūs gatava. Latvijas valsts simtgades svinību kontekstā šie foto ir arī vēsturiska liecība par Rīgas pēdējo gadu attīstību. Fotogrāfijās redzamais Rīgas horizonts fiksēts no kādas dzīvojamās mājas jumta mainīgos rakursos un laikos.

Artūrs Daukulis (1984) ar radošo fotografēšanu nodarbojas 15 gadus. Iemaņas guvis galvenokārt pašmācības ceļā, strādājot par kapteiņa palīgu uz kravas kuģiem. Šobrīd ir vadošais fotogrāfs uzņēmumā OrangeLV. Specializējas nestandarta foto un video projektu plānošanā un izstrādē.  Fotogrāfijā Artūram interesē tehniski sarežģīti izaicinājumi, kā arī estētiskais skaistums un minimālisms. Iepriekšējā personālizstāde "Levitācijas" 2015. gadā bija skatāma Rīgas lidostas Biznesa centrā. Vairāk par autoru un viņa fotoprojektiem: www.adfoto.lv

Teksta autore: Antra Oša







Powered by Elxis - Open Source CMS