ES Lauksaimniecības Nākotnes perspektīvu konferencē LZA akadēmiķe Baiba Rivža diskutē par lauksaimniecību kā teritorijas attīstības veicinātāju

28-12-2017

2017. gadā no 18.- 19. decembrim Briselē (Beļģija) notika starptautiska konference, kurā piedalījās ap 700 dalībnieku no Eiropas. Latviju pārstāvēja LZA akadēmiķe Baiba Rivža un nolasīja referātu par H2020 projekta 4D4F pētījumiem.

Svarīgi ir apzināties, ka ar lauksaimniecību mēs saprotam arī teritorijas attīstību, cilvēkus laukos, tāpēc lauksaimniecībai jārisina arī sociālie jautājumi. Ja nebūs zemnieku, nebūs lauksaimniecības. Ļoti svarīgi ir arī izstrādāt scenārijus lauksaimniecības tālākai attīstībai, ņemot vērā inovāciju attīstību, demogrāfiju, sociāli- ekonomisko situāciju, vides- klimata izmaiņas, izglītības un zinātnes pieaugošo lomu. Kā arī notika diskusijas par klimata izmaiņām un lauksaimniecības adaptāciju tām un sagaidāmiem ienākumiem lauksaimniecībā.

Konferences klātesošie tika iepazīstināti ar H2020 pētījumu projektu rezultātiem, tai skaitā, LZA H2020 projekta 4D4F pētījumu (Ar sensoru palīdzību iegūto lielo datu izmantošana piena lopkopībā). Projektā no LLU piedalās Baiba Rivža, Lāsma Cielava un Daina Jonkus.

Pēdējā atjaunošana 28-12-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS