Gleznotājas Ances Gricmanes izstāde "Abstraktā ainava" Latvijas Zinātņu akadēmijā

11-01-2018

Gleznotāja Ance Gricmane (1987) ir jaunās paaudzes Latvijas māksliniece, kuras uzstādījums mākslā ir individuāls un jaunradošs. Jau pirmsākumos māksliniece centusies meklēt vienojošo starp mūziku un mākslu, izmantojot glezniecības izteiksmes līdzekļus. Ance bieži savos darbos izmanto autortehniku, lai paspilgtinātu gleznošanas virsmu, piešķirot mākslai spēju pārvarēt fizisko telpu un laiku. Māksliniece, sadarbojoties ar mūziķiem un komponistiem, attīstījusi sinestēzijas konceptu mākslā. Sinestēzija ir kognitīva spēja uztvert skaņu vizuālā formā.

Pati māksliniece raksturo savus darbus kā mūzikas ritma un skaņas krāsu mijiedarbību. Šāds koncepts ne tikai uzrunā mākslas mīļotājus, bet arī pieved tuvāk abstraktās mākslas izpratnei. "Abstraktā glezniecība ir kā spogulis, kurā Tu ieskaties savā dvēselē" - tā Ance Gricmane.

Latvijas Zinātņu akadēmijā apskatāmā izstāde "Abstraktā ainava" veidota tā, lai jaušama pāreja no reālās glezniecības uz tēlaini abstrakto. Autore iedvesmojusies arī no Latvijas komponista Andreja Selicka daiļrades.

Izstādes atklāšana 2018. gada 16. janvārī plkst. 13.00. Tā būs apskatāma līdz 15. februārim.


Ziema (2015)

Pēdējā atjaunošana 11-01-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS