Jauno zinātnieku sanākšana pulcē lielu interesentu pulku

11-01-2018

Uzsākot 2018. gadu, 8. janvārī Latvijas Jauno zinātnieku apvienība sadarbībā ar Grupu doktorantiem organizēja Jauno zinātnieku sanākšanu, kura notika Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Tikšanās mērķis bija dot iespēju doktorantiem un jaunajiem zinātniekiem no visdažādākajiem zinātņu virzieniem sanākt kopā, iepazīties un pārrunāt aktuālo zinātnē, studiju procesā un pētniecībā, tādējādi rosinot kopīgu sadarbību.

Šoreiz sanākšanas laikā ar savu pieredzi un iespaidiem studiju procesā dalījās Jānis Lazovskis, kurš studē doktorantūrā ASV. Viņš ir teorētiskās matemātikas doktorants Ilinoisas Universitātē Čikāgā un stāstīja par to, kā tur nonācis un kā sokas studijās.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 50 interesenti, kas pārstāvēja dažādus studiju līmeņus un vairākas augstākās izglītības iestādes - Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas  Lauksaimniecības universitāti. 

Tikšanās organizatori pauž gandarījumu par studentu un jauno zinātnieku atsaucību: "Liels prieks redzēt, ka cilvēkiem ir vēlme izzināt, kā sokas jaunajiem zinātniekiem ārpus Latvijas, un sanākt kopā! " Vairāk par Latvijas Jauno zinātnieku apvienību var uzzināt mājas lapā: http://ljza.lv/

Laura Bužinska, LJZA


Pieredzē dalās Ilinoisas Universitātes doktorants Jānis Lazovskis Foto J. Vīķe

Pēdējā atjaunošana 11-01-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS