Latvijas Zinātņu akadēmija vēstulē LR Ministru prezidentam lūdz atbalstu valsts emeritēto zinātnieku statusa un finansiālās situācijas risināšanā

21-02-2018

Š.g. 20. februāra vēstulē LR Ministru prezidentam Mārim Kučinskim Latvijas Zinātņu akadēmija lūdz atbalstu 2019. gada finansējuma plānā paredzēt vismaz 30 jaunas vakances valsts emeritētā zinātnieka statusa piešķiršanai, paredzot tam nepieciešamo papildfinansējumam.

Šobrīd nepietiekamā finansējuma dēļ konkursa rezultātā ir atlikti vairāk nekā 50 zinātnieku iesniegumi valsts emeritētā zinātnieka statusa piešķiršanai, no kuriem vairāki gaida jau kopš 2008. un 2009. gada, jauni pieteikumi pagaidām netiek pieņemti, lai gan Latvijas augstskolu senāti un zinātnisko institūtu zinātniskās padomes ir izvirzījušas jaunus kandidātus.

Vēstulē īpaši uzsvērts, ka finansiālā situācija daudziem izciliem zinātniekiem, kuri savu darba mūžu ir veltījuši savai valstij un kuriem valsts emeritētā zinātnieka statuss ir arī valsts cieņas apliecinājums, ir smaga un prasa atbildīgu risinājumu.

Par Valsts emeritēto zinātnieku mūža grantu papildfinansējumu 2019. gadam (20.02.2018.)

Powered by Elxis - Open Source CMS