PASAULES LATVIEŠU ZINĀTNIEKU IV KONGRESU GAIDOT

8-03-2018

PASAULES LATVIEŠU JURISTU III KONGRESS

Šī gada 18.-20. jūnijā Rīgā gaidāms Pasaules latviešu zinātnieku IV kongress, kura ietvaros Latvijas Universitātē norisināsies nu jau trešais Pasaules latviešu juristu kongress. Pasaules latviešu juristu kongresu rīko Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas juristu biedrība. Juristu kongresa darbs norisināsies četrās sekcijās, kā kongresa moto izvirzot - "Tiesiska valsts - drošības garants".

Pirmajā dienā, atbilstoši Pasaules latviešu kongresa izvirzītajai dienas tēmai "Drošība un drošums", Juristu kongresa dalībnieki - Latvijas izcelsmes juristi no visas pasaules, tiesību zinātnieki un interesenti - diskutēs par sabiedriskajai un nacionālajai drošībai svarīgo noziedzības problemātiku, aktualizējot tādas problēmas kā noziedzības izpausmes un tās izmaiņas, nākotnes noziedzību, kā arī apspriedīs nepieciešamās pārmaiņas tiesību aktos, lai noziedzību ierobežotu.

Juristu kongresa otrajā dienā dalībnieki pievērsīsies aktuālajiem konstitucionālo tiesību jautājumiem un izaicinājumiem, ko būtiski ietekmē globalizācija, pieaugot valstu savstarpējai atkarībai un jaunām ietekmes iespējām. Savukārt dienas otrajā pusē dalībnieki aktualizēs un risinās problēmas saistībā ar tiesiskuma stiprināšanu komercdarbībā.

Kongresa trešajā - noslēguma dienā, kas būs veltīta Latvijas nākotnei, tiks izvērsta diskusija par juristu profesijas, izglītības un tiesību zinātnes nākotni. Lai veidotu pilnvērtīgu diskusiju, par aktuālajām problēmām spriedīs ne tikai Latvijas juristi, bet arī latviešu izcelsmes zinātnieki no dažādām pasaules malām (ASV, Austrālijas, Eiropas), kuri sniegs ieskatu, kāds ir formālās izglītības ceļš līdz jurista kvalifikācijai, kādas ir darba tirgus prasības juristam, kā darbojas akadēmiskais un profesionālais godīgums jurista profesijā, kāda ir zinātnes un prakses saistība ikdienas jurista darbā un kādi būs jurista profesijas nākotnes izaicinājumi digitālajā laikmetā tajās valstīs, kurus zinātnieki pārstāv.

Zane Rozīte, LZA BSPC

Powered by Elxis - Open Source CMS