KRĀJUMA "LATVIJA UN LATVIEŠI" ATVĒRŠANA

18-05-2018

9. maijā Rīgas pilī tika prezentēts nozīmīgs jaunums Latvijas zinātnē - akadēmisko rakstu krājums "Latvija un latvieši" latviešu un angļu valodā. Viesus - krājuma autorus, atbalstītājus un Latvijā akreditētos vēstniekus - ar grāmatas izdošanu apsveica Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Prezidents pauda pārliecību, ka jaunais izdevums angļu valodā būs iespēja ārzemju lasītājiem objektīvi iepazīt Latvijas vēsturi, kultūru un iedzīvotājus. Krājuma redkolēģijas priekšsēdētājs Jānis Stradiņš uzsvēra, ka jaunais izdevums divos sējumos ir būtiski pārstrādāts, mainīts un papildināts izdevums līdzīgam krājumam, kas iznāca 2013. gadā tikai latviešu valodā, iekļaujot vadošo Latvijas zinātnieku - savu jomu speciālistu 44 rakstus par Latvijas konstitucionālajiem pamatiem, tautsaimniecību, demogrāfiju, valodu, izglītību un zinātni, kultūru, sportu, kā arī vēsturi. Valsts eksprezidente un viena no krājuma autorēm Vaira Vīķe-Freiberga savā uzrunā norādīja, ka jaunais izdevums ir nozīmīgs sasniegums kā Latvijas, tā pasaules sabiedrībai, kurai zināšanas par Latviju ir niecīgas. Šāds fundamentāls izdevums ir iespēja Latvijai parādīt savu nozīmīgumu Eiropā. Krājuma autorus un klātesošos Latvijā akreditēto vēstnieku vārdā sveica arī Diplomātiskā korpusa vecākais, Slovākijas vēstnieks Peters Hatjars (Peter Hatiar). Pasākuma izskaņā autoru vārdā tika pasniegtas grāmatas Valsts prezidentam, atbalstītājiem un klātesošajiem vēstniekiem un vēstniecību pārstāvjiem.

Akadēmisko rakstu krājuma "Latvija un latvieši" prezentācija plašākai publikai norisināsies 23. maijā plkst. 17.00 Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē (3. stāvā). Pasākuma programmā - LZA prezidenta Ojāra Spārīša ievadvārdi, akadēmiskā rakstu krājuma "Latvija un latvieši" redkolēģijas priekšsēdētāja Jāņa Stradiņa ziņojums, Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces un Kultūras ministrijas Valsts sekretāra vietnieces Latvijas valsts simtgades jautājumos Selgas Laizānes uzrunas. Prezentāciju ievadīs Daumanta Kalniņa muzikālais priekšnesums. Pasākuma ietvaros būs iespēja iegādāties jaunizdotos krājumus "Latvija un latvieši".

Lūgums apstiprināt savu dalību pasākumā, sazinoties ar Baltijas stratēģisko pētījumu centra darbiniekiem ( ; tālr. 29660837).

Zane Rozīte, Baltijas stratēģisko pētījumu centrs


Krājuma "Latvija un latvieši" atvēršana Rīgas pilī

Foto Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Powered by Elxis - Open Source CMS