Konference "Dr.phil. Vilnis Zariņš: garīgais skolotājs, filosofs, tulkotājs, patriots"

18-05-2018

Š.g. 22. maijā Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro un sociālo zinātņu centra konferenču zālē Kalpaka bulvārī 4 notiks filozofijas doktoram Vilnim Zariņam veltīta konference "Dr.phil. Vilnis Zariņš: garīgais skolotājs, filosofs, tulkotājs, patriots". To organizēs LU Bibliotēka sadarbībā ar LU Filozofijas un socioloģijas institūtu.

V.Zariņš no 1998. gada bija Valsts prezidenta kancelejas paspārnē izveidotās Latvijas Vēsturnieku komisijas loceklis, no 1998. līdz 2008. gadam - Rīgas Domes deputāts, darbojās Rīgas Latviešu biedrības padomē un Latvijas Gētes biedrībā, bija Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis un LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks.

V.Zariņš ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks - 1995. gadā apbalvots ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. V.Zariņš apbalvots arī ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. 2006. gadā par mūža ieguldījumu filozofijas attīstībā Latvijā, tulkojumiem un klasisko darbu sērijas "Avots" iedibināšanu apbalvots ar Lielo Fēliksa balvu.

Vairāk šeit .

Powered by Elxis - Open Source CMS